Kepti Bulviniai Blynai su Grietine

Kepti Bulviniai Blynai su Grietine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra tradicinis lietuviškas bulvinių blynų receptas, pagamintas iš tarkuotų bulvių, svogūnų ir miltų. Bulviniai blynai yra mėgstami dėl savo paprasto paruošimo ir skanaus, traškaus išorinio paviršiaus su minkštu vidumi. Šie blynai puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o geriausiai dera su grietine ar mėgstamu padažu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 250 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė keptuvė (Geriausia naudoti nelipnią keptuvę)
  • Dubuo (Tarkuotoms bulvėms maišyti)
  • Tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Šaukštas (Blynams formuoti keptuvėje)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Riebalų pertekliui nuimti)

Ingredientai
  

  • 6 vnt Vidutinės bulvės - Nuluptos ir tarkuotos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 3 šaukštai Miltai - Universalių miltų
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 100 ml Augalinis aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Bulves tarkuokite į didelį dubenį, naudodami stambią tarką. Nuspauskite perteklinį skystį.
  • Pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną, kiaušinius, miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kol visi ingredientai bus tolygiai paskirstyti.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Naudodami šaukštą, formuokite mažus blynelius ir dėkite juos į keptuvę.
  • Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs iš abiejų pusių, apie 3-4 minutes kiekvienoje pusėje.
  • Iškeptus blynus padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusausėtų nuo perteklinio aliejaus. Patiekite su grietine ar mėgstamu padažu.

Pabaigai…

Galite pridėti įvairių prieskonių, tokių kaip česnakai, kuminas ar kmynai, kad suteiktumėte blynams papildomo skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 250kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 50mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Bulviniai blynai, Greiti patiekalai, Lietuviški patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating