
Kepti grybai su grietinėlės padažu ir bulvėmis
Kokia vakar buvo neįprastai įspūdinga diena! Rytas prasidėjo su rūkeliu, o dieną švietė saulė – puiki diena grybavimui. Pasiėmėme krepšius ir leidomės į mišką rinkti grybų. Grįžę namo su didžiuliu grybų derliumi, nusprendėme iš jų paruošti skanų patiekalą – keptus grybus su grietinėlės padažu ir bulvėmis. Šis paprastas, bet nepaprastai skanus patiekalas puikiai tinka rudens vakarui, kai norisi šilto ir sotaus maisto.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Grybams kepti)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Peilis (Grybams pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Grybams pjaustyti)
- Medinis šaukštas (Grybams maišyti kepant)
Ingredientai
Pagrindinės sudedamosios dalys
- 500 g Švieži grybai - Rinktiniai iš miško
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas smulkiais gabaliukais
- 100 ml Grietinėlė - Dėl kreminio padažo
- 2 šaukštai Sviestas - Grybams kepti
- 800 g Bulvės - Virtos su lupena
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Skoniui suteikti
Gaminimo eiga
- Sveikus grybus nuplauti ir supjaustyti. Svogūną smulkiai sukapoti.
- Keptuvėje ištirpdyti sviestą, įdėti svogūnus ir kepti, kol suminkštės ir taps aukso spalvos.
- Į keptuvę įdėti grybus, kepti, kol jie bus minkšti ir apkeps. Pagardinti druska ir pipirais.
- Įpilti grietinėlę ir troškinti dar kelias minutes, kol padažas sutirštės.
- Bulves išvirti, nulupti ir patiekti su keptais grybais grietinėlės padaže.
Pabaigai…
Šį patiekalą galima patiekti su šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis, arba papildyti su rūkyta šonine. Galima naudoti bet kokius mėgstamus grybus, tačiau miško grybai suteiks ypatingo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 200mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg