![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/kepti-kalafiorai-tesloje-kepti-kalafiorai-500x500.jpg)
Kepti kalafiorai tešloje
Aš kalafiorus dievinu, o vyras pakęst jų negali. Tad šiandien vyras darbe, o aš pusryčiams mėgaujuosi kalafioru. Nuo seniai ruošiusi išbandyti kept kalafiorą tešloje. Nors mačiau, kad dauguma gaspadinių verda aliejuje, aš nutariau kepti. Išvaizda nekokia, bet skonis tikrai pasakiškas. Valgiau su pomidorų padažu skirtu makaronams, man jis tinka beveik prie visko. Tikrai gaminsiu taip dažnai, nes skonis pasakiškas.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Kalafiorams apvirti)
- Keptuvė (Kalafiorams kepti)
- Plaktuvas (Tešlai maišyti)
- Šaukštas (Tešlai maišyti)
Ingredientai
Kalafiorai
- 1 vnt Kalafioras - Išskirstytas žiedynais
- 1 vnt Kiaušinis
- 200 g Miltai
- 200 ml Pienas
- Prieskoniai - Pagal skonį
- 500 ml Aliejus - Kepimui
Padažas
- 200 ml Pomidorų padažas - Makaronams
Gaminimo eiga
- Kalafiorą išskirstyti žiedynais ir apvirti 5 minutes pasūdytame vandenyje.
- Susimaišyti tešlą iš kiaušinio, miltų, prieskonių ir pieno. Tešla turi būti tiršta, kad gerai apliptų ant kalafioro.
- Žiedyną vilgyti į tešlą ir kepti įkaitintame aliejuje iš visų pusių.
- Valgyti su pomidorų padažu skirtu makaronams.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais ar padažais. Taip pat galite pabandyti kepti kalafiorus orkaitėje, jei norite sumažinti aliejaus kiekį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 50mg