Kepti karsiai su agurkais ir pomidorais

Kepti karsiai su agurkais ir pomidorais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Vakarienė beveik nemokamai. Šie karšiai ką tik pagauti ir pagaminti su naminiais žalumynais. Prieskoniai buvo minimalūs: tik česnakas ir citrinpipiriai, todėl šiame patiekale atsiskleidžia tikrasis šviežios žuvies skonis. Pomidorai ir agurkai, nors pirktiniai, puikiai papildė patiekalą, suteikdami jam gaivumo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda
  • Peilis (Žuvies paruošimui)
  • Pjaustymo lenta

Ingredientai
  

  • 2 vnt Karšiai - Šviežiai pagauti
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
  • Citrinpipiriai - Pagal skonį
  • 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti ketvirčiais
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas lazdelėmis
  • Švieži žalumynai - Dekoravimui

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite karšius: išvalykite žuvį, nupjaukite pelekus ir padarykite keletą įpjovų iš abiejų pusių.
  • Įtrinkite karšius smulkintu česnaku ir citrinpipiriais. Leiskite marinuotis apie 10 minučių.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir išdėliokite karšius. Kepkite apie 20 minučių arba kol žuvis taps gražiai auksinė.
  • Kol karšiai kepa, supjaustykite pomidorus ir agurkus. Patiekite žuvį su šviežiais daržovėmis ir žalumynais.

Pabaigai…

Jei norite intensyvesnio skonio, galite pridėti daugiau česnako arba citrinos žievelės. Šį patiekalą geriausia valgyti iškart po paruošimo.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Karšis, Kepta žuvis, Naminiai žalumynai, Pomidorai ir agurkai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating