
Kepti karsiai su agurkais ir pomidorais
Vakarienė beveik nemokamai. Šie karšiai ką tik pagauti ir pagaminti su naminiais žalumynais. Prieskoniai buvo minimalūs: tik česnakas ir citrinpipiriai, todėl šiame patiekale atsiskleidžia tikrasis šviežios žuvies skonis. Pomidorai ir agurkai, nors pirktiniai, puikiai papildė patiekalą, suteikdami jam gaivumo.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda
- Peilis (Žuvies paruošimui)
- Pjaustymo lenta
Ingredientai
- 2 vnt Karšiai - Šviežiai pagauti
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- Citrinpipiriai - Pagal skonį
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti ketvirčiais
- 1 vnt Agurkas - Supjaustytas lazdelėmis
- Švieži žalumynai - Dekoravimui
Gaminimo eiga
- Paruoškite karšius: išvalykite žuvį, nupjaukite pelekus ir padarykite keletą įpjovų iš abiejų pusių.
- Įtrinkite karšius smulkintu česnaku ir citrinpipiriais. Leiskite marinuotis apie 10 minučių.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir išdėliokite karšius. Kepkite apie 20 minučių arba kol žuvis taps gražiai auksinė.
- Kol karšiai kepa, supjaustykite pomidorus ir agurkus. Patiekite žuvį su šviežiais daržovėmis ir žalumynais.
Pabaigai…
Jei norite intensyvesnio skonio, galite pridėti daugiau česnako arba citrinos žievelės. Šį patiekalą geriausia valgyti iškart po paruošimo.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 100mgNatris: 200mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 20mg