Kepti kotletukai su pomidorais ir sūriu

Kepti kotletukai su pomidorais ir sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pagalvojau, kad paprasti kotletukai jau atsibodę, todėl išbandžiau kažką kitaip. Naudojau kiaulienos mentę: dalį pjausčiau kaip kepsnius, o likusią sumaliau. Kepsniukus pagardinau adžikos padažu, svogūnais, kotletukus suformavau iš faršo ir viską kepiau orkaitėje su pomidorais bei sūriu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda
  • Folija (Uždengimui)
  • Peilis (Mėsai pjaustyti)
  • Dubuo (Faršui sumaišyti)

Ingredientai
  

  • 500 g Kiaulienos mentė - Dalį pjaustyti kaip kepsnius, dalį sumalti
  • 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti griežinėliais
  • 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti griežinėliais
  • 100 g Tarkuotas sūris
  • 100 g Adžikos padažas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos mentę dalinai pjaustyti kaip kepsnius, likusią sumalti į faršą.
  • Kepsnius pagardinti druska, pipirais ir adžikos padažu, sudėti į kepimo skardą.
  • Ant kepsnių dėti svogūnų griežinėlius.
  • Iš faršo formuoti kotletukus ir sudėti ant svogūnų.
  • Ant viršaus dėti pomidorų griežinėlius ir uždengti folija. Kepti orkaitėje 180°C apie 30 minučių.
  • Nuimti foliją, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti dar 10 minučių, kol sūris išsilydys ir taps auksinės spalvos.

Pabaigai…

Adžikos padažą galima pakeisti kitu mėgstamu aštriu padažu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 15gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Kiauliena, Kotletai, Pomidorai, Sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating