Kepti kotletukai su pomidorais ir sūriu
Pagalvojau, kad paprasti kotletukai jau atsibodę, todėl išbandžiau kažką kitaip. Naudojau kiaulienos mentę: dalį pjausčiau kaip kepsnius, o likusią sumaliau. Kepsniukus pagardinau adžikos padažu, svogūnais, kotletukus suformavau iš faršo ir viską kepiau orkaitėje su pomidorais bei sūriu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda
- Folija (Uždengimui)
- Peilis (Mėsai pjaustyti)
- Dubuo (Faršui sumaišyti)
Ingredientai
- 500 g Kiaulienos mentė - Dalį pjaustyti kaip kepsnius, dalį sumalti
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti griežinėliais
- 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti griežinėliais
- 100 g Tarkuotas sūris
- 100 g Adžikos padažas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Kiaulienos mentę dalinai pjaustyti kaip kepsnius, likusią sumalti į faršą.
- Kepsnius pagardinti druska, pipirais ir adžikos padažu, sudėti į kepimo skardą.
- Ant kepsnių dėti svogūnų griežinėlius.
- Iš faršo formuoti kotletukus ir sudėti ant svogūnų.
- Ant viršaus dėti pomidorų griežinėlius ir uždengti folija. Kepti orkaitėje 180°C apie 30 minučių.
- Nuimti foliją, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti dar 10 minučių, kol sūris išsilydys ir taps auksinės spalvos.
Pabaigai…
Adžikos padažą galima pakeisti kitu mėgstamu aštriu padažu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg