
Kepti kresnų čipsai su svogūnais
Šis receptas atkeliavo iš tradicijų pilnų Lietuvos kaimų, kur svogūnai ir riebalai buvo kasdienės mitybos dalis. Vyras šiame recepte naudojo paprastą metodą, tačiau gavo nuostabų skonį. Čia nėra jokių ypatingų prieskonių – tiesiog tikras, stiprus skonis, kurį galima rasti tik kaimiškame maiste. Paprasta, tačiau labai sotu ir skanu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Geriau naudoti nelipnų paviršių turinčią keptuvę)
- Peilis (Skirta svogūnams pjaustyti)
- Šakutė (Mėsos gabaliukams apversti)
- Popieriniai rankšluosčiai (Riebalų pertekliui sugerti)
Ingredientai
- 500 g Kiaulienos taukai - Supjaustyti į mažus gabalėlius
- 2 vnt Svogūnai - Nulupti ir perpjauti pusiau
- Pagal skonį Druska - Pabarstyti prieš patiekiant
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įdėkite supjaustytus kiaulienos taukus. Kepkite, kol taukai taps traškūs ir gražios auksinės spalvos.
- Į keptuvę įdėkite pusiau perpjautus svogūnus. Kepkite, kol svogūnai taps minkšti ir pradės karamelizuotis.
- Perkelkite keptus taukus ir svogūnus ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.
- Patiekite su druska pagal skonį ir mėgstamu padažu, pavyzdžiui, kečupu.
Pabaigai…
Svogūnai suteikia saldumo ir kontrastą traškiems taukams. Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais, tačiau šio recepto esmė – paprasti ir natūralūs ingredientai.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 10gBaltymai: 15gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 80mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg