
Kepti Krevetės su Česnakais ir Žolelėmis
Naktipiečiai su elegancija. Šis krevečių receptas puikiai tinka tiems vakarams, kai norisi kažko ypatingo. Krevetės, keptos su česnakais ir žolelėmis, įgyja išskirtinį skonį, o tai, kad prie jų priderinta taurė šampano, suteikia vakarui prabangos ir šventiškumo. Nepigu, bet kartais verta pasilepinti.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vidutinio dydžio, su dangčiu)
- Mentelė (Krevetėms apversti)
- Pjaustymo lenta (Česnakams smulkinti)
- Peilis (Aštrus, česnakams smulkinti)
Ingredientai
Ingredientai
- 400 g Šviežios krevetės - Su lukštais
- 3 skiltelės Česnakai - Smulkiai pjaustyti
- 50 g Sviestas - Tirptas
- Šviežios žolelės - Kapotos, pvz., petražolės, krapai
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 50 ml Baltasis vynas - Sausas
Gaminimo eiga
- Šildykite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite sviestą.
- Įdėkite pjaustytus česnakus į keptuvę ir kepkite, kol jie taps auksiniai.
- Įdėkite krevetes į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių, kol jos taps rožinės spalvos.
- Supilkite baltąjį vyną į keptuvę, sumažinkite ugnį ir kepkite dar keletą minučių, kol skystis šiek tiek sumažės.
- Pabaigoje pabarstykite kapotomis žolelėmis, druska ir pipirais.
- Patiekite karštas su taurė šampano.
Pabaigai…
Krevetes galite patiekti su balta duona arba šviežiomis daržovėmis. Šis patiekalas puikiai tinka romantiškam vakarui ar ypatingai progai.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 220mgNatris: 800mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg