Kepti Krevetės su Česnakais ir Žolelėmis

Kepti Krevetės su Česnakais ir Žolelėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Naktipiečiai su elegancija. Šis krevečių receptas puikiai tinka tiems vakarams, kai norisi kažko ypatingo. Krevetės, keptos su česnakais ir žolelėmis, įgyja išskirtinį skonį, o tai, kad prie jų priderinta taurė šampano, suteikia vakarui prabangos ir šventiškumo. Nepigu, bet kartais verta pasilepinti.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vidutinio dydžio, su dangčiu)
  • Mentelė (Krevetėms apversti)
  • Pjaustymo lenta (Česnakams smulkinti)
  • Peilis (Aštrus, česnakams smulkinti)

Ingredientai
  

Ingredientai

  • 400 g Šviežios krevetės - Su lukštais
  • 3 skiltelės Česnakai - Smulkiai pjaustyti
  • 50 g Sviestas - Tirptas
  • Šviežios žolelės - Kapotos, pvz., petražolės, krapai
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • 50 ml Baltasis vynas - Sausas

Gaminimo eiga
 

  • Šildykite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite sviestą.
  • Įdėkite pjaustytus česnakus į keptuvę ir kepkite, kol jie taps auksiniai.
  • Įdėkite krevetes į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių, kol jos taps rožinės spalvos.
  • Supilkite baltąjį vyną į keptuvę, sumažinkite ugnį ir kepkite dar keletą minučių, kol skystis šiek tiek sumažės.
  • Pabaigoje pabarstykite kapotomis žolelėmis, druska ir pipirais.
  • Patiekite karštas su taurė šampano.

Pabaigai…

Krevetes galite patiekti su balta duona arba šviežiomis daržovėmis. Šis patiekalas puikiai tinka romantiškam vakarui ar ypatingai progai.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 220mgNatris: 800mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 1gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Česnakai, Krevetės, Prabangūs patiekalai, Šampanas, Žolelės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating