
Kepti makaronai su vištiena
Ieškote greitos ir lengvos vakarienės, kuri džiugina ne tik paprastumu bet ir skoniu? Šis makaronų su vištiena ant keptuvės receptas puikiai tinka kai neturite daug laiko, bet norite pavalgyti sočiau.
Šiam receptui paruošti prireiks maždaug 30 minučių, iš jo paruošite 4 porcijas. Didžiąją laiko dalį užima makaronų virimas, kuris paprastai trunka apie 10-12 minučių. Likusią recepto dalį sudaro maltos vištienos ir daržovių kepimas keptuvėje, kuris trunka apie 10-15 minučių. Iš viso šis receptas nuo pradžios iki pabaigos turėtų užtrukti apie 30 minučių, priklausomai nuo jūsų gaminimo proceso ypatumų.
Kalbant apie porcijas, pagal šį receptą galima pagaminti 4 porcijas. Kiekvieną porciją sudaro maždaug 1 puodelis makaronų su vištienos faršu arba maždaug 115 g makaronų ir 250 g vištienos. Porcijos dydį galite koreguoti pagal savo poreikius, nesvarbu, ar norite didesnių, ar mažesnių porcijų. Tik turėkite omenyje, kad gali tekti atitinkamai pakoreguoti gaminimo laiką ir ingredientų kiekį. Tikiuosi, kad tai padės! Praneškite man, jei turite klausimų ar reikia papildomos pagalbos.
Ingredientai
- 120 g makaronų (pvz., spagečių, kriauklelių arba kaspinėlių)
- 250 g maltos vištienos
- 1 nedidelis svogūnas, supjaustytas kubeliais
- 1 skiltelė smulkinto česnako
- 250 mililitrų vištienos sultinio
- 30 mililitrų sojų padažo
- 2-3 maži pomidorai, supjaustyti kubeliais
- 30 mililitrų susmulkintos šviežios kalendros (nebūtina)
Gaminimo eiga
- Išvirkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas, nusausinkite ir atidėkite į šalį.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies kepkite maltą vištieną, kol ji paruduos ir bus visiškai iškepusi, kepdama susmulkinkite ją į mažus gabalėlius.
- Į keptuvę suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite dar 2-3 minutes, kol svogūnas taps permatomas.
- Įmaišykite vištienos sultinį ir sojų padažą ir užvirinkite mišinį.
- Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus ir kubeliais supjaustytus pomidorus ir viską išmaišykite.
- Toliau virkite dar 2-3 minutes, kol pomidorai suminkštės, o makaronai įkais.
- Papuoškite kalendromis (jei naudojate) ir patiekite karštus. Mėgaukitės!
Pabaigai…
Kai kyla abejonės, paprastumas gali išryškinti ingredientų kokybę.