Kepti vištienos blauzdelės su medumi ir garstyčiomis

Kepti vištienos blauzdelės su medumi ir garstyčiomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šeštadienio pietums mėgstu gaminti ką nors greito ir paprasto. Šį kartą nusprendžiau pasiruošti vištienos blauzdeles iš vakaro, kad prieskoniai puikiai įsigertų. Blauzdeles marinavau su medumi, grūstomis garstyčiomis ir sojų padažu. Šį patiekalą dažniausiai gaminu su šviežiomis salotomis, kurios yra puikus priedas prie švelniai auksinės spalvos blauzdelių. Šeimos nariai visuomet laukia šio patiekalo, nes jis yra labai skanus ir nesudėtingas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 520 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Vidutinio dydžio)
  • Indas marinatui (Marinuoti vištienai)
  • Žnyplės (Blauzdelėms apversti)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)
  • Salotų dubuo (Šviežioms salotoms)

Ingredientai
  

  • 8 vnt Vištienos blauzdelės
  • 2 v.š. Medus
  • 2 v.š. Grūstos garstyčios
  • 1 v.š. Sojų padažas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • 1 vnt Agurkas - Šviežioms salotoms
  • 2 vnt Pomidorai - Šviežioms salotoms
  • 1 vnt Violetinis svogūnas - Šviežioms salotoms
  • Salotų lapai
  • Graikiškas sūris - Su alyvuogėmis ir paprika aliejuje

Gaminimo eiga
 

  • Iš vakaro sumaišykite medų, grūstas garstyčias ir sojų padažą. Vištienos blauzdeles padenkite marinatu ir palikite šaldytuve per naktį.
  • Kitą dieną, įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite marinuotas vištienos blauzdeles.
  • Kepkite vištienos blauzdeles apie 40-45 minutes, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios.
  • Paruoškite šviežias salotas: supjaustykite agurką, pomidorus ir violetinį svogūną. Sumaišykite su salotų lapais ir graikišku sūriu su alyvuogėmis ir paprika aliejuje.
  • Patiekite karštas vištienos blauzdeles kartu su šviežiomis salotomis.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais pagal savo skonį. Taip pat, prie šio patiekalo puikiai tinka keptos bulvės.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 520kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 35gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 700mgKalis: 500mgSkaidulos: 3gCukrus: 15gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Blauzdelės, Garstyčios, Medus, Paprasti receptai, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating