Kepti vištų klubeliai karšto oro gruzdintuvėje

Kepti vištų klubeliai karšto oro gruzdintuvėje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Žiema atėjo vidury rudens! Medžiai dar pasipuošę įvairiausių spalvų lapais, o lauke jau sniego iki kelių. Po keleto dienų gulėjimo pagaliau galiu šliaužti po namus. Užsikuriame židinį ir be jokių didelių pastangų gaminame neįmantrų, bet jaukų ir šildantį maistą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Karšto oro gruzdintuvė (Reikalinga vištų klubeliams kepti)
  • Kepimo indas (Naudojamas daržovėms kepti)
  • Maišymo dubuo (Daržovėms marinuoti)
  • Plaktuvas (Padažui sumaišyti)

Ingredientai
  

Vištų klubeliai

  • 1 kg Vištų klubeliai - Pamariuoti sausais prieskoniais

Daržovės

  • 500 g Bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
  • 300 g Morkos - Supjaustytos lazdelėmis
  • 6 skiltelės Česnakas
  • 2 valg. šaukštai Garstyčios
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai
  • 2 valg. šaukštai Alyvuogių aliejus
  • 2 kubeliai Sviestas su rozmarinu - Šaldytas

Padažas

  • 4 valg. šaukštai Grietinė
  • 2 valg. šaukštai Majonezas
  • 1 valg. šaukštas Kečupas
  • 1 valg. šaukštas Garstyčios
  • pagal skonį Maltieji pipirai
  • pagal skonį Petražolės - Kapotos

Gaminimo eiga
 

  • Vištų klubelius pamarinuoti sausais prieskoniais. Dėti į karšto oro gruzdintuvę vienu sluoksniu ir kepti 200°C apie 40 min., vieną kartą apverčiant.
  • Bulvių skilteles, morkų lazdeles ir česnaką pamarinuoti garstyčiomis, druska, pipirais ir aliejumi. Prieš kepant, į kepimo indą įmesti porą kubelių šaldyto sviesto su rozmarinu. Kepti 190°C 45 min.
  • Padažą sumaišyti iš grietinės, majonezo, kečupo, garstyčių, maltų pipirų ir petražolių.
  • Atidaryti marinuotų agurkų stiklainį ir patiekti su vištų klubeliais bei daržovėmis.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais daržovių prieskoniais ar padažais, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 20gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai Karšto oro gruzdintuvė, Keptos daržovės, Receptai su nuotraukomis, Vištų klubeliai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating