
Kepti vištų klubeliai karšto oro gruzdintuvėje
Žiema atėjo vidury rudens! Medžiai dar pasipuošę įvairiausių spalvų lapais, o lauke jau sniego iki kelių. Po keleto dienų gulėjimo pagaliau galiu šliaužti po namus. Užsikuriame židinį ir be jokių didelių pastangų gaminame neįmantrų, bet jaukų ir šildantį maistą.
Reikalingi Įrankiai
- Karšto oro gruzdintuvė (Reikalinga vištų klubeliams kepti)
- Kepimo indas (Naudojamas daržovėms kepti)
- Maišymo dubuo (Daržovėms marinuoti)
- Plaktuvas (Padažui sumaišyti)
Ingredientai
Vištų klubeliai
- 1 kg Vištų klubeliai - Pamariuoti sausais prieskoniais
Daržovės
- 500 g Bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
- 300 g Morkos - Supjaustytos lazdelėmis
- 6 skiltelės Česnakas
- 2 valg. šaukštai Garstyčios
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
- 2 valg. šaukštai Alyvuogių aliejus
- 2 kubeliai Sviestas su rozmarinu - Šaldytas
Padažas
- 4 valg. šaukštai Grietinė
- 2 valg. šaukštai Majonezas
- 1 valg. šaukštas Kečupas
- 1 valg. šaukštas Garstyčios
- pagal skonį Maltieji pipirai
- pagal skonį Petražolės - Kapotos
Gaminimo eiga
- Vištų klubelius pamarinuoti sausais prieskoniais. Dėti į karšto oro gruzdintuvę vienu sluoksniu ir kepti 200°C apie 40 min., vieną kartą apverčiant.
- Bulvių skilteles, morkų lazdeles ir česnaką pamarinuoti garstyčiomis, druska, pipirais ir aliejumi. Prieš kepant, į kepimo indą įmesti porą kubelių šaldyto sviesto su rozmarinu. Kepti 190°C 45 min.
- Padažą sumaišyti iš grietinės, majonezo, kečupo, garstyčių, maltų pipirų ir petražolių.
- Atidaryti marinuotų agurkų stiklainį ir patiekti su vištų klubeliais bei daržovėmis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais daržovių prieskoniais ar padažais, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 20gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 30mg