Keptos blauzdelės su bulvėmis ir morkų salotomis

Keptos blauzdelės su bulvėmis ir morkų salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra vėlyvų pietų ar vakarienės idėja. Mėsos blauzdelės, marinuotos su paukštienos prieskoniais, česnaku ir majonezu, keptos ir patiektos su virtomis bulvėmis bei morkų-česnakų salotomis. Puikiai tinka tiems, kas nori paprasto, bet gardaus patiekalo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda
  • Keptuvė (Padažui gaminti)
  • Bulvių skustukas
  • Virtuvės peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Mentelė (Mėsai apversti)

Ingredientai
  

Keptos blauzdelės

  • 8 vnt Vištienos blauzdelės - Nuplautos
  • 2 a.š. Paukštienos prieskoniai
  • 3 skiltelės Česnakas - Smulkintas
  • 1 a.š. Juodieji pipirai - Šviežiai malti
  • 1 a.š. Druska
  • 2 v.š. Majonezas

Virtos bulvės

  • 1 kg Bulvės - Nuskustos ir supjaustytos
  • 1 a.š. Druska
  • 2 v.š. Kapoti krapai - Pabarstymui
  • 1 v.š. Kapoti svogūnų laiškai - Pabarstymui

Padažas

  • 50 g Sviestas
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • 200 ml Grietinė
  • 2 v.š. Kapoti krapai

Morkų ir česnakų salotos

  • 4 vnt Morkos - Tarkuotos
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
  • 2 v.š. Majonezas
  • 1 a.š. Druska

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos blauzdeles nuplauti ir marinuoti su paukštienos prieskoniais, česnaku, pipirais, druska ir majonezu. Palikti marinuotis pora valandų.
  • Kepimo skardoje išdėlioti marinuotas blauzdeles ir kepti 200°C temperatūroje apie 40 minučių, kol gražiai apskrus.
  • Kol blauzdelės kepa, nuskusti ir supjaustyti bulves, užberti druskos ir virti, kol bus minkštos. Nusunkti ir pabarstyti kapotais krapais bei svogūnų laiškais.
  • Keptuvėje, kur kepė blauzdelės, ištirpinti sviestą, pakepinti smulkintą svogūną, tada sudėti grietinę ir kapotus krapus. Maišyti, kol padažas taps vienalytis.
  • Morkas sutarkuoti burokėlių tarkute, sumaišyti su smulkintu česnaku, majonezu ir druska. Patiekti kaip salotas.

Pabaigai…

Galima pridėti daržovių pagal skonį. Marinuoti blauzdeles ilgesnį laiką, jei norite stipresnio skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 100gBaltymai: 50gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Keptos blauzdelės, Morkų salotos, Paprasčiausias receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating