Keptos blauzdelės su bulvėmis ir morkų salotomis
Šis receptas yra vėlyvų pietų ar vakarienės idėja. Mėsos blauzdelės, marinuotos su paukštienos prieskoniais, česnaku ir majonezu, keptos ir patiektos su virtomis bulvėmis bei morkų-česnakų salotomis. Puikiai tinka tiems, kas nori paprasto, bet gardaus patiekalo.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda
- Keptuvė (Padažui gaminti)
- Bulvių skustukas
- Virtuvės peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Mentelė (Mėsai apversti)
Ingredientai
Keptos blauzdelės
- 8 vnt Vištienos blauzdelės - Nuplautos
- 2 a.š. Paukštienos prieskoniai
- 3 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- 1 a.š. Juodieji pipirai - Šviežiai malti
- 1 a.š. Druska
- 2 v.š. Majonezas
Virtos bulvės
- 1 kg Bulvės - Nuskustos ir supjaustytos
- 1 a.š. Druska
- 2 v.š. Kapoti krapai - Pabarstymui
- 1 v.š. Kapoti svogūnų laiškai - Pabarstymui
Padažas
- 50 g Sviestas
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 200 ml Grietinė
- 2 v.š. Kapoti krapai
Morkų ir česnakų salotos
- 4 vnt Morkos - Tarkuotos
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
- 2 v.š. Majonezas
- 1 a.š. Druska
Gaminimo eiga
- Vištienos blauzdeles nuplauti ir marinuoti su paukštienos prieskoniais, česnaku, pipirais, druska ir majonezu. Palikti marinuotis pora valandų.
- Kepimo skardoje išdėlioti marinuotas blauzdeles ir kepti 200°C temperatūroje apie 40 minučių, kol gražiai apskrus.
- Kol blauzdelės kepa, nuskusti ir supjaustyti bulves, užberti druskos ir virti, kol bus minkštos. Nusunkti ir pabarstyti kapotais krapais bei svogūnų laiškais.
- Keptuvėje, kur kepė blauzdelės, ištirpinti sviestą, pakepinti smulkintą svogūną, tada sudėti grietinę ir kapotus krapus. Maišyti, kol padažas taps vienalytis.
- Morkas sutarkuoti burokėlių tarkute, sumaišyti su smulkintu česnaku, majonezu ir druska. Patiekti kaip salotas.
Pabaigai…
Galima pridėti daržovių pagal skonį. Marinuoti blauzdeles ilgesnį laiką, jei norite stipresnio skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 100gBaltymai: 50gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 150mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg