
Keptos Bulvės su Kitokia Silke
Kai sekmadienį tingisi gaminti, visada yra sprendimas – paprasta, bet nepaprastai skani keptų bulvių ir kitokios silkės kombinacija. Tai yra ekonomiškas patiekalas, kuris patenkins visus valgytojus, be to, praturtintas keliais netikėtais ingredientais. Keptos bulvės su svogūnais ir prieskoninė silkutė – paprastas, bet nepaprastas skonis.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Geriausia naudoti sunkiąją ketaus keptuvę)
- Mentelė (Bulvėms vartymui)
- Peilis (Bulvių ir svogūnų pjaustymui)
- Pjaustymo lentelė
Ingredientai
Patiekalas
- 5-6 vnt Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos griežinėliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 v.š. Aliejus - Kepimui
- 200 g Silkė - Pjaustyta, su prieskoniais
- Pagal skonį Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
- Nulupkite bulves ir supjaustykite jas griežinėliais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite bulves ant vidutinės ugnies, kol jos bus auksinės spalvos ir traškios išorėje. Pridėkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps minkšti ir karamelizuoti.
- Tuo metu paruoškite silkę – pjaustykite ją mažais gabaliukais ir pagardinkite prieskoniais. Patiekite silkę kartu su keptomis bulvėmis, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Pabaigai…
Šį patiekalą galima pagardinti šviežiais žalumynais, pvz., petražolėmis ar krapais, kad gautumėte papildomo skonio. Taip pat galite pridėti šlakelį acto ant silkės, jei mėgstate rūgštesnį skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 700mgSkaidulos: 4gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg