
Keptos bulvės su kmynais
Šis greitas ir paprastas bulvių receptas idealiai tinka tiek šiltiems, tiek šaltiems patiekalams. Kepimo metu bulvės įgauna traškią plutelę, o kmynai suteikia malonų aromatą ir skonį. Šis patiekalas puikiai dera su mėsa, guliašu ar net žuvies patiekalais.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė
- Kepimo skarda (Reikia užkloti kepimo popieriumi)
- Peilis (Bulvėms perpjauti)
Ingredientai
- 10 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio, nuluptos
- 2 valg. š. Augalinis aliejus
- Kmynai - Pagal skonį
- Vegetos prieskoniai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Nuplauti bulves ir perpjauti per pusę.
- Skardoje išdėlioti perpjautas bulves, vidinę pusę apvolioti aliejuje.
- Ant bulvių pabarstyti kmynus ir vegetos prieskonius.
- Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol bulvės taps auksinės spalvos ir traškios.
Pabaigai…
Bulvės puikiai dera su mėsa, guliašu, kepsniais ar žuvies patiekalais. Galima valgyti tiek šiltas, tiek šaltas.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gNatris: 200mgKalis: 1000mgSkaidulos: 4gCukrus: 1gVitaminas C: 10mg