Keptos bulvės su kmynais

Keptos bulvės su kmynais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis greitas ir paprastas bulvių receptas idealiai tinka tiek šiltiems, tiek šaltiems patiekalams. Kepimo metu bulvės įgauna traškią plutelę, o kmynai suteikia malonų aromatą ir skonį. Šis patiekalas puikiai dera su mėsa, guliašu ar net žuvies patiekalais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė
  • Kepimo skarda (Reikia užkloti kepimo popieriumi)
  • Peilis (Bulvėms perpjauti)

Ingredientai
  

  • 10 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio, nuluptos
  • 2 valg. š. Augalinis aliejus
  • Kmynai - Pagal skonį
  • Vegetos prieskoniai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Nuplauti bulves ir perpjauti per pusę.
  • Skardoje išdėlioti perpjautas bulves, vidinę pusę apvolioti aliejuje.
  • Ant bulvių pabarstyti kmynus ir vegetos prieskonius.
  • Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol bulvės taps auksinės spalvos ir traškios.

Pabaigai…

Bulvės puikiai dera su mėsa, guliašu, kepsniais ar žuvies patiekalais. Galima valgyti tiek šiltas, tiek šaltas.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gNatris: 200mgKalis: 1000mgSkaidulos: 4gCukrus: 1gVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Greitas receptas, Keptos bulvės, Kmynai, Vegetos prieskoniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating