Keptos bulvės su varškės padažu ir ilgai virta veršiena

Keptos bulvės su varškės padažu ir ilgai virta veršiena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ilgoje kelionėje namo vakar sukosi galvoje noras kepti bulves. Po 14 valandų mašinoje nuovargis dar jautėsi, todėl gaminau tik iš to, ką radau namuose. Šaldytuvas buvo pustuštis, parduotuvės uždarytos, bet buvo bulvių, svogūnų ir varškės… dar buvo ir veršienos. Taip gimė šis receptas. Veršiena virta ilgai ir pagardinta meškinio česnako druska, keptu šalotiniu svogūnu ir gelsve. Bulves paruošiau paprastai, bet labai skaniai – keptos su svogūnais ir gelsve, o padažas pagamintas iš varškės, grietinės ir žolelių.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour 20 minutes
Iš viso 1 hour 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė keptuvė (Su dangčiu, tinkama orkaitėms)
  • Orkaitė
  • Peilis
  • Pjaustymo lenta
  • Tarka (Burokinė)

Ingredientai
  

Keptos bulvės

  • 1 kg g Bulvės - Šviežios, neskustos
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • Žiupsnelis Gelsvė - Smulkinta
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Varškės padažas

  • 200 g Grūdėtoji varškė
  • 100 g Grietinė
  • Pagal skonį Svogūno laiškai, laiškinis česnakas, peletrūnas, krapai - Smulkinti
  • 1 a.š. Meškinio česnako aliejuje
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Ilgai virta veršiena

  • 500 g Veršiena - Pjausniai
  • 2 Jautienos kaulai
  • 1 vnt Morka - Nulupta
  • 1 vnt Svogūnas - Nuluptas
  • 1 vnt Saliero kotas - Supjaustytas
  • Pagal skonį Lauro lapai, kvapieji ir juodieji pipirai - Sveiki
  • Pagardinimui Meškinio česnako druska, keptas šalotinis svogūnas, gelsvė, šviežios žolelės

Gaminimo eiga
 

  • Jautienos kaulus ir veršienos pjausnius užkaiskite dideliame puode su vandeniu. Užvirus nugriebdami putas, virkite ant lėtos kaitros apie 6 valandas su lauro lapais, kvapieji ir juodieji pipirai, morkomis, svogūnais ir saliero kotais.
  • Pagardinkite veršieną meškinio česnako druska, keptu šalotiniu svogūnu ir gelsve, apibarstykite šviežiomis žolelėmis. Patiekite.
  • Bulves sutarkuokite burokine tarka, įdėkite smulkiai pjaustyto svogūno, gelsvės, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
  • Įkaitinkite didelę keptuvę su riebalais ir sudėkite bulvių masę. Kepkite po dangčiu 10 min. ant vidutinės kaitros, tuomet apverskite didelės lėkštės pagalba ir kepkite dar 5 min.
  • Keptuvę su bulvėmis perkelkite į 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 min.
  • Paruoškite varškės padažą: sumaišykite grūdėtąją varškę, grietinę, smulkintus svogūno laiškus, laiškinį česnaką, peletrūną ir krapus, įdėkite meškinio česnako aliejuje, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Keptas bulves patiekite su varškės padažu ir ilgai virta veršiena.

Pabaigai…

Galite naudoti kitus žolelių derinius pagal skonį. Veršieną virti galima ir trumpiau, tačiau ilgai virta mėsa bus ypač minkšta ir skani.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Ilgai virta mėsa, Keptos bulvės, Receptai su nuotraukomis, Varškės padažas, Veršiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating