
Keptos Bulvytės su Dešrelėmis ir Kefyru
Kartais norisi kažko paprasto ir nostalgiško. Šis patiekalas primena paprastą, bet skanų vaikystės maistą – keptos bulvytės, keptos dešrelės ir kefyras. Puikus pasirinkimas paprastai ir greitai vakarienei, kai norisi kažko jaukaus ir naminio.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Naudojama bulvytėms ir dešrelėms kepti.)
- Peilis (Bulvėms pjaustyti į siaudelius.)
- Tarka (Naudojama tarkuojant prieskoniams arba jei norite tarkuoto sūrio ant bulvyčių.)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir pjaustytos siaudeliais.
- 2 vnt Dešrelės - Pagal skonį, keptos.
- 200 ml Kefyras
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinti bulvytes.
- Sauja Švieži krapai - Papuošimui ir papildomam skoniui.
Gaminimo eiga
- Bulves nulupti ir supjaustyti siaudeliais. Sudėti į kepimo skardą, pabarstyti druska ir pipirais, išmaišyti.
- Kepti 200°C temperatūroje apie 20 minučių, kol bulvytės taps auksinės ir traškios.
- Dešreles kepti atskirai keptuvėje arba toje pačioje orkaitėje kartu su bulvytėmis, kol taps traškios.
- Patiekti bulvytes su keptomis dešrelėmis, apibarstyti krapais ir tiekti su šaltu kefyru.
Pabaigai…
Galima pridėti tarkuoto sūrio ant karštų bulvyčių arba naudoti įvairius prieskonius pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg