Keptos Bulvytės su Dešrelėmis ir Kefyru

Keptos Bulvytės su Dešrelėmis ir Kefyru

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kartais norisi kažko paprasto ir nostalgiško. Šis patiekalas primena paprastą, bet skanų vaikystės maistą – keptos bulvytės, keptos dešrelės ir kefyras. Puikus pasirinkimas paprastai ir greitai vakarienei, kai norisi kažko jaukaus ir naminio.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Naudojama bulvytėms ir dešrelėms kepti.)
  • Peilis (Bulvėms pjaustyti į siaudelius.)
  • Tarka (Naudojama tarkuojant prieskoniams arba jei norite tarkuoto sūrio ant bulvyčių.)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 4 vnt Bulvės - Nuluptos ir pjaustytos siaudeliais.
  • 2 vnt Dešrelės - Pagal skonį, keptos.
  • 200 ml Kefyras
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Pagardinti bulvytes.
  • Sauja Švieži krapai - Papuošimui ir papildomam skoniui.

Gaminimo eiga
 

  • Bulves nulupti ir supjaustyti siaudeliais. Sudėti į kepimo skardą, pabarstyti druska ir pipirais, išmaišyti.
  • Kepti 200°C temperatūroje apie 20 minučių, kol bulvytės taps auksinės ir traškios.
  • Dešreles kepti atskirai keptuvėje arba toje pačioje orkaitėje kartu su bulvytėmis, kol taps traškios.
  • Patiekti bulvytes su keptomis dešrelėmis, apibarstyti krapais ir tiekti su šaltu kefyru.

Pabaigai…

Galima pridėti tarkuoto sūrio ant karštų bulvyčių arba naudoti įvairius prieskonius pagal skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 50mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Dešrelės, Kefyras, Keptos bulvytės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating