
Keptos bulvytės su kefyru
Ši vakarienė yra paprasta, bet skani – keptos bulvytės su kefyru. Nors planuota virtos bulvės su silkėmis, pamiršta nusipirkti silkė padarė šį patiekalą alternatyva. Kartais maži trūkumai atveria kelią naujoms improvizacijoms virtuvėje!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, geriausia su nelipnia danga)
- Peilis (Bulvėms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Maišymo indas (Bulvėms sumaišyti su prieskoniais)
- Šaukštas (Keptuvėje maišyti bulves)
Ingredientai
- 500 g Bulvės - Nuluptos ir supjaustytos nedideliais gabaliukais
- 2 vnt Šoninės griežinėliai - Smulkiai supjaustyti
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- 200 ml Kefyras - Papildomam skonio užbaigimui
Gaminimo eiga
- Bulves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite šoninės griežinėlius, kol jie taps traškūs. Į keptuvę pridėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis taps auksinis.
- Į keptuvę pridėkite bulvių gabaliukus, druskos ir pipirų pagal skonį. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol bulvės taps traškios ir auksinės spalvos.
- Patiekite karštas keptas bulvytes kartu su šaltu kefyru.
Pabaigai…
Keptos bulvytės puikiai dera su įvairiais padažais arba galima pridėti papildomų prieskonių pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 30mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 10mg