Keptos bulvytės su silke ir padažu

Keptos bulvytės su silke ir padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis paprastas, bet gardus patiekalas yra tikra klasika tiems, kurie mėgsta žuvies ir bulvių derinį. Keptos bulvytės su traškia plutele, sūri silkė ir gaivus padažas – idealus derinys. Šį receptą įkvėpė namų virtuvė, kurioje tradiciniai skoniai susijungia į naujas, šiuolaikines variacijas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Gili, tinkama bulvių gruzdinimui)
  • Popierinis rankšluostis (Riebalų nuvarvėjimui)
  • Peilis (Daržovių pjaustymui)
  • Pjaustymo lentelė
  • Indelis (Padažui sumaišyti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 1 kg Bulvės - Nuskustos, supjaustytos 1 cm storio šiaudeliais
  • 300 g Silkės filė - Supjaustyta gabaliukais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas griežinėliais
  • Tinkamas kiekis Alyvuogių aliejus - Kepimui, kad apsemtų bulves

Padažas

  • 3 v.š. Majonezas
  • 2 v.š. Pomidorų padažas
  • 1 skiltelė Česnakas - Triaukštas
  • Žiupsnelis Prieskoniai - Pagal skonį
  • Žiupsnelis Krapai - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Bulves nuskuskite ir supjaustykite 1 cm storio šiaudeliais.
  • Kepkite bulves gilioje keptuvėje su aliejumi, kad apsemtų jas. Išimkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai. Padruskinkite pagal skonį.
  • Silkės filė supjaustykite gabaliukais, svogūną supjaustykite griežinėliais.
  • Sumaišykite majonezą, pomidorų padažą, triauktą česnaką ir prieskonius, kad gautumėte padažą.
  • Patiekite bulves su silke, šalia pridėkite svogūnų griežinėlius ir padažą. Papuoškite krapais.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Naudokite kietesnę bulvių rūšį, kad išlaikytumėte traškumą.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 80gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 900mgKalis: 700mgSkaidulos: 6gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Keptos bulvytės, Pomidorų padažas, Silkė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating