
Keptos bulvytės su silke ir padažu
Šis paprastas, bet gardus patiekalas yra tikra klasika tiems, kurie mėgsta žuvies ir bulvių derinį. Keptos bulvytės su traškia plutele, sūri silkė ir gaivus padažas – idealus derinys. Šį receptą įkvėpė namų virtuvė, kurioje tradiciniai skoniai susijungia į naujas, šiuolaikines variacijas.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Gili, tinkama bulvių gruzdinimui)
- Popierinis rankšluostis (Riebalų nuvarvėjimui)
- Peilis (Daržovių pjaustymui)
- Pjaustymo lentelė
- Indelis (Padažui sumaišyti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 1 kg Bulvės - Nuskustos, supjaustytos 1 cm storio šiaudeliais
- 300 g Silkės filė - Supjaustyta gabaliukais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas griežinėliais
- Tinkamas kiekis Alyvuogių aliejus - Kepimui, kad apsemtų bulves
Padažas
- 3 v.š. Majonezas
- 2 v.š. Pomidorų padažas
- 1 skiltelė Česnakas - Triaukštas
- Žiupsnelis Prieskoniai - Pagal skonį
- Žiupsnelis Krapai - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Bulves nuskuskite ir supjaustykite 1 cm storio šiaudeliais.
- Kepkite bulves gilioje keptuvėje su aliejumi, kad apsemtų jas. Išimkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai. Padruskinkite pagal skonį.
- Silkės filė supjaustykite gabaliukais, svogūną supjaustykite griežinėliais.
- Sumaišykite majonezą, pomidorų padažą, triauktą česnaką ir prieskonius, kad gautumėte padažą.
- Patiekite bulves su silke, šalia pridėkite svogūnų griežinėlius ir padažą. Papuoškite krapais.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Naudokite kietesnę bulvių rūšį, kad išlaikytumėte traškumą.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 80gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 900mgKalis: 700mgSkaidulos: 6gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg