Keptos daržovės su vištiena ir kiauliena

Keptos daržovės su vištiena ir kiauliena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puikus pasirinkimas, kai norite pagaminti sočią vakarienę su daržovėmis ir dviem rūšių mėsa. Kepti svogūnai ir morkos suteikia patiekalui saldumo, o bulvės – sotumo. Krapai ir petražolės prideda gaivaus aromato, o vištiena ir kiauliena – baltymų. Receptas yra paprastas ir nereikalauja daug laiko, todėl tinka kasdieniam valgymui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Pakankamai didelė, kad tilptų visos daržovės ir mėsa)
  • Peilis (Daržovėms ir mėsai smulkinti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms ir mėsai ruošti)
  • Šaukštas maišymui (Daržovėms ir mėsai maišyti keptuvėje)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Morkos - Smulkiai pjaustytos
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
  • 8 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 500 g Vištiena - Supjaustyta gabaliukais, marinuota
  • 500 g Kiauliena - Supjaustyta gabaliukais, marinuota
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Daržovėms ir mėsai pagardinti
  • Keli šakelės Krapai ir petražolės - Kapotos, pabarstyti ant patiekalo prieš patiekiant

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite smulkintas morkas ir svogūnus. Kepkite su trupučiu druskos ir pipirų, kol daržovės suminkštės.
  • Į keptuvę sudėkite supjaustytas bulves. Maišykite, kol bulvės pradės minkštėti.
  • Pridėkite supjaustytą ir marinuotą vištieną bei kiaulieną. Kepkite, kol mėsa taps minkšta ir gražiai apskrus.
  • Patiekdami apibarstykite kapotais krapais ir petražolėmis.

Pabaigai…

Patiekalą galima pritaikyti pagal savo skonį, pakeičiant vištieną arba kiaulieną kita mėsa arba visiškai atsisakant mėsos ir naudojant tik daržoves. Taip pat galima pridėti kitų prieskonių, tokių kaip čiobreliai ar raudonėlis, kad suteiktumėte patiekalui papildomo skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 45gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Greitas receptas, Keptos daržovės, Kiauliena, Papildomi baltymai, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating