
Keptos daržovės su vištiena ir kiauliena
Šis receptas yra puikus pasirinkimas, kai norite pagaminti sočią vakarienę su daržovėmis ir dviem rūšių mėsa. Kepti svogūnai ir morkos suteikia patiekalui saldumo, o bulvės – sotumo. Krapai ir petražolės prideda gaivaus aromato, o vištiena ir kiauliena – baltymų. Receptas yra paprastas ir nereikalauja daug laiko, todėl tinka kasdieniam valgymui.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Pakankamai didelė, kad tilptų visos daržovės ir mėsa)
- Peilis (Daržovėms ir mėsai smulkinti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir mėsai ruošti)
- Šaukštas maišymui (Daržovėms ir mėsai maišyti keptuvėje)
Ingredientai
- 2 vnt Morkos - Smulkiai pjaustytos
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 8 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 500 g Vištiena - Supjaustyta gabaliukais, marinuota
- 500 g Kiauliena - Supjaustyta gabaliukais, marinuota
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Daržovėms ir mėsai pagardinti
- Keli šakelės Krapai ir petražolės - Kapotos, pabarstyti ant patiekalo prieš patiekiant
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite smulkintas morkas ir svogūnus. Kepkite su trupučiu druskos ir pipirų, kol daržovės suminkštės.
- Į keptuvę sudėkite supjaustytas bulves. Maišykite, kol bulvės pradės minkštėti.
- Pridėkite supjaustytą ir marinuotą vištieną bei kiaulieną. Kepkite, kol mėsa taps minkšta ir gražiai apskrus.
- Patiekdami apibarstykite kapotais krapais ir petražolėmis.
Pabaigai…
Patiekalą galima pritaikyti pagal savo skonį, pakeičiant vištieną arba kiaulieną kita mėsa arba visiškai atsisakant mėsos ir naudojant tik daržoves. Taip pat galima pridėti kitų prieskonių, tokių kaip čiobreliai ar raudonėlis, kad suteiktumėte patiekalui papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 45gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg