Keptos kiaulės smegenėlės su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais

Keptos kiaulės smegenėlės su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pas mus pietūs labai paprasti, stengiamės kasdien neapsikraut sudėtingais gaminimais. Šiandien buvo galimybė pasireikšti JAM, palepino mane savo skanėstu. Kas nesat ragavę keptų kiaulės smegenėlių – tikrai labai skanu, metuose pora kartų galima pasilepinti. Smegenėlės pamarinuotos su prieskoniais, apkepta, padažas su svogūnu, morkom ir grietinėle, bulvių košė – sviestas, pienas, druska ir savi marinuoti agurkėliai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Kiaulės smegenėlėms kepti)
  • Puodas (Bulvių košei gaminti)
  • Dubuo (Marinuoti smegenėlėms)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
  • Šaukštas (Padažui maišyti)

Ingredientai
  

Smegenėlės

  • 500 g Kiaulės smegenėlės - Šviežios arba šaldytos
  • 1 a.š. Druska
  • 1 a.š. Pipirai
  • 2 v.š. Miltai
  • 3 v.š. Aliejus - Kepimui

Padažas

  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta
  • 200 ml Grietinėlė
  • 1 v.š. Sviestas

Bulvių košė

  • 500 g Bulvės - Nuluptos ir išvirtos
  • 50 g Sviestas
  • 100 ml Pienas
  • 1 a.š. Druska

Priedai

  • 200 g Marinuoti agurkėliai - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulės smegenėles nuplaukite ir išvalykite. Pamarinuokite su druska ir pipirais apie 2 valandas.
  • Smegenėles pavoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
  • Svogūną ir morką supjaustykite, kepkite svieste, kol suminkštės. Įpilkite grietinėlę ir troškinkite, kol padažas sutirštės.
  • Bulves nuskuskite, išvirkite ir sugrūskite su sviestu, pienu ir druska, kol gausite vientisą košę.
  • Patiekite keptas smegenėles su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais.

Pabaigai…

Kiaulės smegenėlės yra itin maistingas, bet retai naudojamas ingredientas. Jei neturite grietinėlės, galite naudoti pieną arba jogurtą padažui. Smegenėlės turi būti šviežios ir gerai išvalytos, kad patiekalas būtų saugus ir skanus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 400mgNatris: 1200mgKalis: 800mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Kiaulės smegenėlės, Marinuoti agurkėliai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating