Keptos šparaginės pupelės su padažu ir pomidorų salotomis
Paprasta, skanu ir sotu! Šis patiekalas sudarytas iš keptų šparaginių pupelių su padažu (rūgštus pienas, majonezas ir daug česnako), šviežių pomidorų su grietine ir virtų bulvių. Viskas užauginta savo sode, todėl ne tik skanu, bet ir pigu. Šiuo metų laiku tai dažnas mūsų stalo patiekalas!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Šparaginėms pupelėms kepti)
- Didelis dubuo (Pomidorų salotoms sumaišyti)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Keptos šparaginės pupelės
- 300 g Šparaginės pupelės - Šviežios, pakepintos su trupučiu aliejaus
- 100 g Rūgštus pienas - Padažui
- 50 g Majonezas - Padažui
- 3 vnt. Česnako skiltelės - Padažui, smulkintos
Pomidorų salotos
- 200 g Pomidorai - Supjaustyti gabalėliais
- 50 g Grietinė - Salotoms
Virtos bulvės
- 300 g Bulvės - Virtos
Gaminimo eiga
- Šparagines pupeles apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol jos taps minkštos ir lengvai apskrudusios.
- Padažui sumaišykite rūgštų pieną, majonezą ir smulkintą česnaką. Užpilkite šį padažą ant keptų šparaginių pupelių.
- Pomidorus supjaustykite gabalėliais, įdėkite grietinės ir gerai išmaišykite.
- Bulves išvirkite ir patiekite šalia pupelių ir pomidorų salotų.
Pabaigai…
Šis patiekalas idealiai tinka šiltam vasaros sezonui, kai visos sudedamosios dalys gali būti užaugintos savo sode. Be to, česnakai padaže suteikia papildomo pikantiškumo ir aromato.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 25mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg