Keptos stintos

Keptos stintos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sezono uždarymo proga pasigaminome skanių, šviežiai keptų stintų. Šis paprastas ir greitas receptas leidžia mėgautis žuvies natūraliu skoniu, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šios stintos, lengvai apkeptos aliejuje, yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta paprastą, bet gardų patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 300 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, kad tilptų visa žuvis)
  • Mentelė (Žuviai apversti)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Riebalų pertekliui sugerti)

Ingredientai
  

  • 500 g Stintos - Šviežios, išvalytos
  • 50 g Miltai - Kepimui
  • Druska - Pagal skonį
  • Juodieji pipirai - Pagal skonį
  • 100 ml Aliejus - Kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Nuvalykite stintas, jei reikia, ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  • Miltus sumaišykite su druska ir pipirais. Apvoliojokite stintas miltuose, kad žuvis būtų tolygiai padengta.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite stintas ant vidutinės ugnies apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios.
  • Nuimkite stintas nuo keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nutekėtų perteklinis aliejus. Patiekite karštas su mėgstamais garnyrais.

Pabaigai…

Stintas galima patiekti su citrinų griežinėliais ir šviežiomis daržovėmis. Taip pat puikiai tinka su šviežia duona ar bulvėmis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 300kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 150mgKalis: 300mgSkaidulos: 1gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Kepta žuvis, Lietuviški receptai, Stinta, Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating