Keptų bulvių mišrainė

Keptų bulvių mišrainė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientų sąrašas ir gaminimo eiga pateikti apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 750 g nesukrintančių bulvių,
  • 5 galvutės su svogūnų laiškais,
  • 1 skiltelė česnako,
  • 5 šaukštai aliejaus,
  • 4 šaukštai linų sėmenų arba sezamo sėklų,
  • 200 ml mėsos sultinio,
  • 5 šaukštai aromatingo acto (peletrūnų ar kitokių žalumynų),
  • 150 ml natūralaus jogurto.

Gaminimo eiga
 

  • Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jas pakepinkite ant vidutinės liepsnos, kol gražiai parus. Tada uždenkite keptuvę, sumažinkite liepsną ir dar minučių pakepkite.
  • Svogūnų galvutes ir laiškus supjaustykite gabalėliais. Į bulves suberkite sezamų sėklas ar linų sėmenis ir trumpai pakepinkite. Suberkite svogūnus, supilkite sultinį, pagardinkite actu, druska ir pipirais, nuimkite keptuvę nuo liepsnos ir palikite ją uždengtą dar minučių. Česnaką išspauskite, sumaišykite su jogurtu, įberkite druskos ir pipirų. Bulvių mišrainę sudėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite porą šaukštų česnakinio jogurto. Jogurtą galima keisti grietine, į ją pridėti mėgstamų žalumynų, susmulkintos paprikos ar agurkų. Sezamus ar linų sėmenis galima keisti smulkintais riešutais
  • Ši mišrainė tinka ir kaip užkandis, ir kaip garnyras prie didkepsnių, kepsnelių ar ant žarijų keptos mėsos.

Pabaigai…

Mėgaukitės spalvomis, tekstūromis ir kvapais gamindami.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Daržovių patiekalai, Mišrainės, Salotos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating