Keptų paprikų užtepėlė
Visa informacija apie receptą pateikta žemiau.
Ingredientai
- raudonų paprikų: 1 (didelė)
- svogūnų: 2
- alyvuogių aliejaus: 6 valgomųjų šaukštu
- šaltai rūkytos šoninės: 200 gramų
- pomidorų pastos: 1 valgomojo šaukšto
- maskarponės sūrio: 400 gramų
- šviežių bazilikų: 20 gramų
- maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
- Pradžioje paprikas bei svogūnus supjaustome nedideliais kubeliais ir pakepiname ant įkaitintoje aliejaus keptuvėje.
- Tuomet daržovėms sumikštėjus, sudedame nedideliais kubeliais supjaustytą šoninę (skūrelę nupjaukime, ji nereikalinga), įdėkime pomidorų pastą bei pastoviai maišydami kepame maždaug minutes. Atvėsiname.
- Tada į virtuvinį kombainą sudedame atvėsintą paprikų masę, maskarponės sūrį bei labai gerai sutriname iki vientisos masės.
- Galiausiai sudėkite smulkiai pjaustytus bazilikus bei gerai išmaišome šaukštu.
- Gaunasi labai skani užtepėlė, puikiai tinka prie duoniukų arba skudintos duonytės.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra puiki proga pažinti ir švęsti skirtingas kultūras.