Ketvirtadienio žuvies tortas su morkų ir pomidorų pagrindu

Ketvirtadienio žuvies tortas su morkų ir pomidorų pagrindu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis žuvies tortas yra puikus būdas švęsti ketvirtadienį! Jis pagamintas su keptais svogūnais, morkomis ir pomidorų padažu, suteikiančiais unikalų ir švelniai pikantišką skonį. Šilkiniai papuošimai prideda elegancijos, o skonių kombinacija maloniai nustebins jūsų svečius.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
  • Peilis (Morkoms pjaustyti)
  • Tarka (Morkoms sutarkuoti)
  • Keptuvė (Svogūnams ir morkoms kepti)

Ingredientai
  

Pagrindas

  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai supjaustyti
  • 4 vnt Morkos - Sutarkuotos
  • 200 ml Pomidorų padažas
  • 400 g Silkė - Supjaustyta gabaliukais
  • Žalieji svogūnų laiškai - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite smulkintus svogūnus, kol taps minkšti.
  • Į keptuvę pridėkite tarkuotas morkas ir toliau kepkite, kol morkos taps minkštos ir švelniai karamelizuotos.
  • Pridėkite pomidorų padažą ir išmaišykite, kol visos daržovės bus padengtos padažu. Troškinkite dar kelias minutes, kol padažas sutirštės.
  • Kepimo formą išklokite daržovių mišiniu, lygiai paskirstykite.
  • Ant viršaus išdėliokite supjaustytą silkę, papuoškite žaliais svogūnų laiškais.

Pabaigai…

Jei norite, galite eksperimentuoti ir su kitomis daržovėmis ar padažais, kad pritaikytumėte šį receptą pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 900IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Ketvirtadienis, Morkos, Pomidorų padažas, Receptai su nuotraukomis, Žuvies tortas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating