
Ketvirtadienio žuvies tortas su morkų ir pomidorų pagrindu
Šis žuvies tortas yra puikus būdas švęsti ketvirtadienį! Jis pagamintas su keptais svogūnais, morkomis ir pomidorų padažu, suteikiančiais unikalų ir švelniai pikantišką skonį. Šilkiniai papuošimai prideda elegancijos, o skonių kombinacija maloniai nustebins jūsų svečius.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm)
- Peilis (Morkoms pjaustyti)
- Tarka (Morkoms sutarkuoti)
- Keptuvė (Svogūnams ir morkoms kepti)
Ingredientai
Pagrindas
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai supjaustyti
- 4 vnt Morkos - Sutarkuotos
- 200 ml Pomidorų padažas
- 400 g Silkė - Supjaustyta gabaliukais
- Žalieji svogūnų laiškai - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite smulkintus svogūnus, kol taps minkšti.
- Į keptuvę pridėkite tarkuotas morkas ir toliau kepkite, kol morkos taps minkštos ir švelniai karamelizuotos.
- Pridėkite pomidorų padažą ir išmaišykite, kol visos daržovės bus padengtos padažu. Troškinkite dar kelias minutes, kol padažas sutirštės.
- Kepimo formą išklokite daržovių mišiniu, lygiai paskirstykite.
- Ant viršaus išdėliokite supjaustytą silkę, papuoškite žaliais svogūnų laiškais.
Pabaigai…
Jei norite, galite eksperimentuoti ir su kitomis daržovėmis ar padažais, kad pritaikytumėte šį receptą pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 900IUVitaminas C: 15mg