Kiauliena, saldžios bulvės ir pupelių troškinys
Aromatiniai prieskoniai ir egzotiški aromatai. Tai nepaprastai skanus kiaulienos, saldžių bulvių ir pupelių troškinio derinys, patiks ne tik jūsų akims, bet ir skrandžiui.
Ingredientai
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas, nuluptas ir supjaustytas
- 2 sukapotos česnako skiltelės
- 500 g kiaulienos faršo
- 285 g kario padažo
- 1 vidutinio dydžio saldi bulvė, supjaustyta
- 150 g supjaustytų 3 cm ilgiu šparaginių pupelių
- 1/4 kapotų ir nesudytų žemės riešutų
- mango vaisių papuošimui
Gaminimo eiga
- Pašildykite aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies. Kepkite svogūnus maždaug 5 minutes kol suminkštės.
- Įdėkite česnaką ir kepkite 30 sekundžių kol pajausite aromatą. Padidinkite karštį iki aukšto.
- Sudėkite kiaulieną ir maišydami kepkite maždaug 5 min. kol mėsa paruduos.
- Sudėkite kario padažą ir supilkite vieną puodelį vandens. Kaitinkite kol pradės virti.
- Sudėkite pjaustytą saldžią bulvę ir maišykite kol paliks vientisa masė.
- Sumažinkite ugnį iki mažos ir uždenkite puodą. Šildykite maždaug 10-15 min. kol bulvė paliks minkšta.
- Tada suberkite pupeles ir kepkite dar 2-3 min. kol ir šios paliks minkštos.
- Tiekite ant viršaus užberdami riešutų ir mango vaisių džemo.
- Galite pabandyti užpilti ir jogurto. (Visi šitie veiksmai nėra privalomi ir atliekami pagal skonį).
- Patarimas: Karis gali būti paruoštas iš anksto ir padėtas į šaldytuvą iki kol bus reikalingas.
- Užšaldytą karį, galite laikyti šaldiklyje net iki 2-iejų mėnesių. Būkite tikri, kad naudojate šviežią mėsą šiam patiekalui.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.