
Kiauliena su pievagrybiais ir bulvių koše
Šis tradicinis lietuviškas patiekalas – puikus pasirinkimas šaltam rudens vakarui, kai norisi šilto, sočio maisto. Receptas sukurtas naudojant paprastus ingredientus, kuriuos galima rasti kiekviename namų ūkyje. Kiauliena, grybai ir bulvių košė sujungia skonius, kurie yra pažįstami ir mėgstami daugelio.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, geriausia su nelimpančia danga)
- Bulvių trintuvė (Bulvių košei)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Aštrus peilis (Daržovėms ir mėsai pjaustyti)
- Puodas (Bulvėms virti)
Ingredientai
- 500 g Kiaulienos mėsa - Smulkiai supjaustyta
- 200 g Pievagrybiai - Pjaustyti
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 200 ml Grietinėlė - Mažai riebalų
- 6 vnt Bulvės - Bulvių košei
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
- 1 vnt Lauro lapas - Prieskoniams
- 1 stiklinė Vanduo - Troškinimui
Gaminimo eiga
- Pakepinkite smulkintą svogūną ir tarkuotą morką keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol daržovės taps minkštos.
- Į keptuvę įdėkite smulkiai pjaustytą kiaulieną ir kepkite, kol mėsa taps auksinės spalvos.
- Pridėkite pjaustytus pievagrybius ir lauro lapą, supilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol grybai suminkštės.
- Pagardinkite druska ir pipirais, supilkite grietinėlę ir troškinkite dar keletą minučių, kol padažas sutirštės.
- Atskirame puode išvirkite bulves su žiupsneliu druskos, tada jas sutrinkite iki vientisos masės, su trupučiu sviesto ar pieno pagal skonį.
- Patiekite karštą troškinį su bulvių koše. Skanaus!
Pabaigai…
Grybus galima pakeisti kitomis mėgstamomis grybų rūšimis, o kiaulieną – vištiena ar jautiena. Taip pat galima pridėti grietinės vietoje grietinėlės, jei norite lengvesnio padažo.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 35gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 15mg