Kiaulienos Farsas su Bulvių Koše ir Pomidorų Užkandžiu
Pagaliau nuimtas mano pomidorų derlius įkvėpė šį receptą, kuris apjungia kiaulienos faršą, bulvių košę ir gaivų pomidorų užkandį. Šis patiekalas yra paprastas, bet labai skanus, puikiai tinkantis sotiems vakarienės pietums.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Kiaulienos faršui apkepinti)
- Puodas (Bulvėms virti ir patiekalui troškinti)
- Bulvių grūstuvė (Bulvių košei gaminti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 500 g Kiaulienos farsas
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 2 vnt Bulvės - Tarkuotos
- 1 šaukštas Grietinė
- šiek tiek Manų
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 150 ml Sultinys - Troškinimui
Baltas padažas
- 1 šaukštas Miltai
- 100 ml Pienas
- 2 šaukštai Grietinė
Pomidorų užkandis
- 4 vnt Pomidorai - Supjaustyti
- 2 šaukštai Grietinė
- Pagal skonį Druska ir pipirai
- 1 šaukštas Kapoti krapai
Bulvių košė
- 6 vnt Bulvės - Nuluptos ir virtos
- Pagal skonį Sviestas
Gaminimo eiga
- Svogūną ir tarkuotas bulves sumaišykite su kiaulienos faršu, pridėkite grietinę, šiek tiek manų, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
- Suformuokite mažus kukulius ir apkepkite keptuvėje iki auksinės spalvos.
- Perkelkite kukulius į puodą su sultiniu ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 minučių, kol jie išvirs.
- Bulvėms virti ir padaryti košei: nulupkite ir virkite bulves, kol jos bus minkštos. Sutrinkite jas su sviestu ir druska.
- Balto padažo gaminimui: keptuvėje pakepinkite miltus, pridėkite pieną ir grietinę. Nuolat maišykite, kol padažas sutirštės.
- Pomidorų užkandžiui: sumaišykite supjaustytus pomidorus su grietine, druska, pipirais ir kapotais krapais.
- Patiekite kukulius su bulvių koše ir baltu padažu, šalia pridėkite pomidorų užkandį.
Pabaigai…
Šis receptas puikiai tinka šaltai vakarienei ar pietums. Pomidorų užkandis suteikia gaivumo, o kukuliai su bulvių koše – sotumo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 30mg