
Kiaulienos faršo kepsneliai su cukinija ir pomidorais
Šis patiekalas yra paprastas, bet labai skanus – idealus pasirinkimas, kai norite greitai ir lengvai paruošti kažką namuose. Kiaulienos faršas, sumaišytas su tarkuota cukinija, keptas keptuvėje su svogūnais ir pomidorais, sukuria gardų skonį, kuris patiks visai šeimai. Patiekalas puikiai dera su virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis iš savo daržo. Kiekviena kąsnis primins jums vasarą ir daržo šviežumą!
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Tinka kepti kiaulienos faršo kepsnelius)
- Tarka (Cukinijai tarkuoti)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms ruošti)
- Peilis (Pomidorams ir svogūnams pjaustyti)
- Puodas (Ryžiams virti)
- Mentelė (Kepsneliams apversti)
Ingredientai
- 500 g Kiaulienos faršas - Geriausia naudoti riebesnį kiaulienos faršą
- 1 vnt Cukinija - Smulkiai tarkuota
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- Pagal skonį Prieskoninės žolelės - Pvz., petražolės, krapai
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 vnt Pomidoras - Supjaustyti kubeliais
- 1 v.š. Alyvuogių aliejus - Kepti
- 200 g Ryžiai - Virti kaip garnyras
- Pagal norą Šviežios daržovės - Kaip garnyras
Gaminimo eiga
- Sumaišykite kiaulienos faršą su tarkuota cukinija, druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir kiaušiniu. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
- Suformuokite iš gautos masės kepsnelius. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir iškeps viduje.
- Toje pačioje keptuvėje pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną ir pomidorus, kol jie suminkštės ir taps padažu. Užpilkite padažą ant kepsnelių.
- Patiekite kepsnelius su virtais ryžiais ir šviežiomis daržovėmis iš savo daržo. Skanaus!
Pabaigai…
Jei norite dar sveikesnio patiekalo varianto, galite naudoti kalakutienos faršą vietoje kiaulienos arba kepti kepsnelius orkaitėje vietoje keptuvės.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 14gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg