Kiaulienos faršo kotletai su grikiais ir šaltybarščiai

Kiaulienos faršo kotletai su grikiais ir šaltybarščiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie kotletai yra skanūs, traškūs ir sultingi, pagaminti iš kiaulienos faršo su grikiais, kad būtų taupiau ir pigiau. Jie puikiai tinka su klasikiniais šaltybarščiais, kurių sudėtyje yra agurkai, svogūnų laiškai, krapai, kiaušiniai, marinuoti burokėliai, kefyras ir grietinė. Virtos bulvės prideda papildomą maistingumo ir sotumo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Skirta kotletams kepti)
  • Puodas (Virtoms bulvėms)
  • Dubuo (Masei sumaišyti)
  • Šaukštas (Krakingui maišyti)

Ingredientai
  

Kotletai

  • 500 g Kiaulienos faršas
  • 1 pakelis Virtų grikių - Atvėsinti
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 šaukštas Krakmolas
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 skiltelė Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • Pagal skonį Druska ir pipirai
  • Pagal skonį Mėgstami prieskoniai

Šaltybarščiai

  • 500 ml Kefyras
  • 200 g Grietinė
  • 2 vnt Marinuoti burokėliai - Savo gamybos su obuolių sultimis
  • 2 vnt Agurkai - Smulkiai pjaustyti
  • 2 vnt Kiaušiniai - Virtos
  • 1 sauja Svogūnų laiškai - Smulkiai pjaustyti
  • 1 sauja Krapai - Smulkiai pjaustyti
  • Pagal skonį Vanduo - Jei reikia
  • Pagal skonį Druska ir pipirai

Priedai

  • 4 vnt Virtos bulvės - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos faršą sumaišyti su virtomis grikiais, kiaušiniais, krakmolu, svogūnu, česnaku, druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais. Leisti masei pastovėti valandą.
  • Įkaitinti aliejų keptuvėje ir kepti kotletus ant vidutinės ugnies, kol bus gražiai auksinės spalvos.
  • Sumaišyti kefyrą, grietinę, smulkiai pjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, krapus, virtus ir pjaustytus kiaušinius, marinuotus burokėlius. Pagal skonį įdėti druskos ir pipirų. Jei reikia, pridėti vandens.
  • Virtas bulves patiekti kartu su kotletais ir šaltybarščiais.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su prieskoniais ir priedais, pvz., pridėti smulkintų žalumynų ar skirtingų prieskonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai grikiai, Kotletai, Receptai su nuotraukomis, Šaltybarščiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating