
Kiaulienos farso šniceliai su bulvių koše ir daržovėmis
Šis receptas yra apie paprastus, greitai pagaminamus ir skanius kiaulienos farso šnicelius. Šniceliai yra apvolioti juodos duonos riekelėse, užpiltose pienu, kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose, trumpai apkepami keptuvėje ir baigiami kepti orkaitėje. Patiekiama su bulvių koše, padažu ir daržovėmis. Puikiai tiktų burokėlių salotos arba kopūstai.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Trumpam apkepimui)
- Orkaitė (Šniceliams baigti kepti)
- Bulvių košės grūstuvė (Bulvių košės gamybai)
- Dubuo (Farso ir kiaušinių plakiniui sumaišyti)
Ingredientai
Šniceliai
- 1 kg Kiaulienos faršas
- 4 vnt Juodos duonos riekelės - Užpiltos pienu
- 2 vnt Kiaušiniai
- Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- Česnakas - Smulkiai supjaustytas
- Prieskoniai - Pagal skonį
- Druska - Pagal skonį
Bulvių košė
- 1 kg Bulvės - Nuluptos ir virintos
- Sviestas - Pagal skonį
- Pienas - Pagal skonį
Daržovės
- Vyšniniai pomidorai - Supjaustyti
- Agurkai - Supjaustyti
- Raudonas svogūnas - Smulkiai supjaustytas
Gaminimo eiga
- Juodos duonos riekeles užpilti pienu ir leisti joms suminkštėti.
- Sumaišyti kiaulienos faršą su svogūnu, česnaku, kiaušiniais, prieskoniais ir druska.
- Formuoti šnicelius ir juos pavolioti kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsėliuose.
- Trumpai apkepinti šnicelius keptuvėje iki auksinės spalvos.
- Perkelti šnicelius į orkaitę ir kepti apie 30 minučių 180°C temperatūroje.
- Paruošti bulvių košę: sutrinti virtas bulves, pridėti sviesto ir pieno pagal skonį.
- Paruošti daržoves: sumaišyti supjaustytus vyšniniai pomidorus, agurkus ir raudoną svogūną.
- Patiekti šnicelius su bulvių koše ir daržovėmis.
Pabaigai…
Burokėlių salotos arba kopūstai taip pat puikiai tiktų prie šio patiekalo.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 40gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 700mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 10mg