
Kiaulienos Guliašas su Bulvių Koše
Gera diena! Kiaulienos guliasas (mentes apie 1.300 kg) – mažai pastangų ir daugeliui mėgiamas patiekalas. Supjaustyt, apkepint keptuvėje, dėti į puodą, apkepint svogūnus sudėti, įpilti nedaug vandens ir ant silpnos kaitros, troškinau apie valandą. Padruskinau ir papipirinau. Padažui: 400 g šilto vandens, 3 šaukštai pomidorų padažo, 2 šaukštai grietinės, šaukštelis garstyčių ir apie 2 šaukštus miltų, truputį druskos. Išmaišyti gerai ir į puodą kartu su mėsa dar patroškinti 5-10 min ant silpnos kaitros. Skanausia su bulvių koše. Daržovės ar salotos pagal norus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Mėsai apkepinti)
- Puodas (Troškinimui)
- Peilis (Mėsai supjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
- Šaukštas (Padažui maišyti)
Ingredientai
Mėsa
- 1.3 kg Kiaulienos mentė - Supjaustyta kubeliais
- Svogūnai - Smulkiai supjaustyti
- 400 g Šiltas vanduo
- 3 šaukštai Pomidorų padažas
- 2 šaukštai Grietinė
- 1 šaukštelis Garstyčios
- 2 šaukštai Miltai
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Gaminimo eiga
- Mėsą supjaustyti kubeliais ir apkepinti keptuvėje.
- Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti keptuvėje.
- Sudėti mėsą ir svogūnus į puodą, įpilti nedaug vandens ir troškinti apie valandą ant silpnos kaitros.
- Pagardinti druska ir pipirais.
- Padažui sumaišyti šiltą vandenį, pomidorų padažą, grietinę, garstyčias ir miltus. Gerai išmaišyti.
- Įpilti padažą į puodą su mėsa ir dar patroškinti 5-10 min ant silpnos kaitros.
Pabaigai…
Skanaus su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis ar salotomis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 600mgSkaidulos: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 10mg