
Kiaulienos ir veršienos šonkauliukai su raugintais kopūstais ir bulvėmis
Šis receptas – tai tikras komforto maistas. Šonkauliukai, ilgai troškinti su raugintais kopūstais, yra tikra lietuviškos virtuvės klasika. Bulvės, pagardintos krapais, papildo šį patiekalą, sukuriant tobulą skonio derinį. Tokie patiekalai primena vaikystę, šeimos pietus ir šilumą namuose.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Tinkamas troškinimui)
- Peilis (Mėsos ir daržovių pjaustymui)
- Pjaustymo lentelė
- Samtuvas (Skysčiams maišyti ir perpilti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 500 g Kiaulienos šonkauliukai
- 500 g Veršienos šonkauliukai
- 800 g Rauginti kopūstai
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 2 vnt Morkos - Tarkuotos
- 6 vnt Bulvės - Virtos ir apibarstytos krapais
- pagal skonį Druska ir pipirai
- 2 v.š. Aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite puodą su aliejumi ir apskrudinkite kiaulienos ir veršienos šonkauliukus iki auksinės spalvos.
- Pridėkite smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas, kepkite kelias minutes, kol suminkštės.
- Sukraukite raugintus kopūstus ant šonkauliukų ir užpilkite vandens, kad apsemtų viską. Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 2 valandas.
- Patiekite su virtomis bulvėmis, apibarstytomis krapais.
Pabaigai…
Galima pridėti lauro lapų ir keletą juodųjų pipirų grūdelių, kad sustiprintumėte skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 50gBaltymai: 45gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 110mgNatris: 1200mgKalis: 800mgSkaidulos: 6gCukrus: 10gVitaminas A: 3000IUVitaminas C: 20mg