Kiaulienos karbonadai su grybais, svogūnais ir sūriu

Kiaulienos karbonadai su grybais, svogūnais ir sūriu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas apima tradicinius kiaulienos karbonadus, kurie yra apkepti su grybais, svogūnais ir sūriu. Tai paprastas ir skanus patiekalas, kurio gamyba nereikalauja daug laiko. Patiekalas puikiai dera su šviežiomis salotomis iš agurko, poro ir grietinės. Idealus sprendimas šeimos vakarienei arba pietums, kai norisi ko nors gardaus ir maistingo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė keptuvė karbonadų apkepimui)
  • Orkaitės skarda (Reikalinga karbonadų užbaigimui orkaitėje su sūriu)
  • Peilis (Naudojamas grybų ir svogūnų pjaustymui)
  • Pjaustymo lentelė

Ingredientai
  

Kiaulienos karbonadai

  • 2 vnt Kiaulienos karbonadai
  • 200 g Grybai - Švieži arba konservuoti, smulkiai pjaustyti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 100 g Sūris - Tarkuotas
  • Aliejus - Kepimui
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį

Salotos

  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas juostelėmis
  • 1 vnt Poras - Plonai pjaustytas
  • 2 v.š. Grietinė

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos karbonadus pabarstyti druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti karbonadus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Išimti iš keptuvės ir padėti į šoną.
  • Toje pačioje keptuvėje apkepinti smulkintus svogūnus iki minkštumo, tada pridėti grybus ir kepti, kol išgaruos skystis. Svogūnų ir grybų mišinį sudėti ant karbonadų.
  • Karbonadus su svogūnais ir grybais padėti į orkaitės skardą, užberti tarkuotu sūriu ir dėti į įkaitintą orkaitę 180°C temperatūroje, kol sūris ištirps ir apskrus.
  • Kol karbonadai kepa orkaitėje, paruošti salotas: sumaišyti supjaustytą agurką, porą ir grietinę. Patiekti kartu su karbonadais.

Pabaigai…

Salotas galima pagardinti citrinos sultimis arba šviežiais žalumynais, pavyzdžiui, krapais ar petražolėmis.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 45gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai grybai, Kiaulienos karbonadai, Sūris, Svogūnai, Tradicinis receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating