
Kiaulienos karbonadai su grybais, svogūnais ir sūriu
Šis receptas apima tradicinius kiaulienos karbonadus, kurie yra apkepti su grybais, svogūnais ir sūriu. Tai paprastas ir skanus patiekalas, kurio gamyba nereikalauja daug laiko. Patiekalas puikiai dera su šviežiomis salotomis iš agurko, poro ir grietinės. Idealus sprendimas šeimos vakarienei arba pietums, kai norisi ko nors gardaus ir maistingo.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė keptuvė karbonadų apkepimui)
- Orkaitės skarda (Reikalinga karbonadų užbaigimui orkaitėje su sūriu)
- Peilis (Naudojamas grybų ir svogūnų pjaustymui)
- Pjaustymo lentelė
Ingredientai
Kiaulienos karbonadai
- 2 vnt Kiaulienos karbonadai
- 200 g Grybai - Švieži arba konservuoti, smulkiai pjaustyti
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 100 g Sūris - Tarkuotas
- Aliejus - Kepimui
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
Salotos
- 1 vnt Agurkas - Supjaustytas juostelėmis
- 1 vnt Poras - Plonai pjaustytas
- 2 v.š. Grietinė
Gaminimo eiga
- Kiaulienos karbonadus pabarstyti druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti karbonadus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Išimti iš keptuvės ir padėti į šoną.
- Toje pačioje keptuvėje apkepinti smulkintus svogūnus iki minkštumo, tada pridėti grybus ir kepti, kol išgaruos skystis. Svogūnų ir grybų mišinį sudėti ant karbonadų.
- Karbonadus su svogūnais ir grybais padėti į orkaitės skardą, užberti tarkuotu sūriu ir dėti į įkaitintą orkaitę 180°C temperatūroje, kol sūris ištirps ir apskrus.
- Kol karbonadai kepa orkaitėje, paruošti salotas: sumaišyti supjaustytą agurką, porą ir grietinę. Patiekti kartu su karbonadais.
Pabaigai…
Salotas galima pagardinti citrinos sultimis arba šviežiais žalumynais, pavyzdžiui, krapais ar petražolėmis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 45gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg