Kiaulienos karbonadas su voveraitėmis ir salotomis

Kiaulienos karbonadas su voveraitėmis ir salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išbandyti kažką tradiciško, bet su šiek tiek moderniu poskoniu. Keptas kiaulienos karbonadas su voveraitėmis ir šviežiomis pomidorų bei agurkų salotomis yra itin sotus ir aromatingas patiekalas, kurio paruošimas nesudėtingas, tačiau rezultatas – puikus. Puikiai tiks ir kaip dienos pietų variantas, ir kaip ypatingesnė vakarienė.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Tinkama kepti karbonadams)
  • Puodas (Padažui gaminti)
  • Pjaustymo lenta
  • Peilis
  • Indas salotoms

Ingredientai
  

Kiaulienos karbonadai

  • 4 vnt Kiaulienos nugarinės gabalai - Stori griežinėliai
  • 2 a.š. Druska
  • 1 a.š. Juodieji pipirai
  • 3 v.š. Augalinis aliejus - Kepti karbonadams

Voveraitės

  • 200 g Voveraitės - Nuplautos ir supjaustytos
  • 100 ml Grietinėlė - Padažui
  • 1 v.š. Sviestas
  • 1 v.š. Kvietiniai miltai - Padažo tirštinimui

Salotos

  • 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti griežinėliais
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas
  • 2 vnt Žaliosios svogūnų laiškų - Smulkiai pjaustyti
  • 100 ml Grietinė - Salotoms
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Salotoms pagardinti

Gaminimo eiga
 

  • Paruoškite karbonadus: pabarstykite druska ir pipirais, iš abiejų pusių gerai įtrinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite karbonadus iš abiejų pusių, kol jie taps gražiai auksinės spalvos ir pilnai iškeps.
  • Voveraičių padažui: keptuvėje ištirpdykite sviestą, suberkite voveraites ir trumpai apkepkite. Įmaišykite miltus ir dar kelias minutes kepkite. Palaipsniui supilkite grietinėlę, nuolat maišydami, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Paruoškite salotas: sumaišykite pjaustytus pomidorus, agurkus ir svogūnų laiškus. Įdėkite grietinės, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Patiekite: karbonadus sudėkite į lėkštes, užpilkite voveraičių padažu ir šalia patiekite šviežias salotas.

Pabaigai…

Galite pakeisti voveraites kitais grybais, jei jų neturite. Taip pat galite eksperimentuoti su prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 40gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 120mgNatris: 1000mgKalis: 600mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Kiaulienos karbonadas, Salotos, Tradicinis lietuviškas patiekalas, Voveraitės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating