
Kiaulienos kepenėlių troškinys su kopūstais
Šis troškinys yra mano mėgstamiausias patiekalas, kuris sujungia sultingas kepenėles su šviežiais daržovėmis ir prieskoniais. Jis yra ne tik skanus, bet ir labai maistingas. Svarbu neperskrudinti kepenėlių, kad jos išliktų minkštos ir sultingos.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Geriausiai nelimpančio paviršiaus)
- Pjaustymo lenta
- Peilis
- Šaukštas maišymui
- Tarkavimo įrankis (Svogūnams tarkuoti)
Ingredientai
- 500 g Kiaulienos kepenėlės - Supjaustytos gabaliukais
- Prieskoniai - Kvepiantieji pipirai, bazilikas, džiovintų česnakų milteliai, žolelių mišinys
- 2 vnt Svogūnai - Sutarkuoti
- 1 vnt Morka - Supjaustyta
- 0.5 galvutės Ankstyvas kopūstas - Supjaustytas
- 1 a.š. Cukrus
- pagal skonį Druska
- 2 v.š. Sojų padažas
- 1 v.š. BBQ padažas
- 1 v.š. Aliejus - Kepimui
- 50 g Miltai - Kepenėlėms apvolioti
- 50 g Sviestas - Kepimui
Gaminimo eiga
- Kepenėles užpilkite verdančiu vandeniu su cukrumi ir palaikykite 1 minutę. Išimkite, nulupkite ir supjaustykite.
- Sumaišykite kepenėles su prieskoniais, sutarkuotu svogūnu, BBQ padažu, sojų padažu ir aliejumi.
- Apvoliokite kepenėles miltuose ir apkepkite svieste, kol taps auksinės spalvos.
- Pakepinkite svogūnus su morka ir kopūstu keptuvėje. Sudėkite kepenėles ir viską gerai sumaišykite.
- Troškinkite apie 10-15 minučių, kol daržovės suminkštės ir visi skoniai susimaišys.
Pabaigai…
Svarbu neperskrudinti kepenėlių, kad jos išliktų minkštos ir sultingos.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 300mgNatris: 800mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg