
Kiaulienos mentės guliašas su grikiais
Šis kiaulienos mentės guliašas yra puikus pasirinkimas šaltam vakarui. Marinuota kiauliena su įvairiais prieskoniais, troškinta su morkomis ir svogūnais, o patiekiama su grikiais virtais sultinyje. Grikiai praturtinti ghee sviestu ir švelniai raugtais agurkėliais. Puikus derinys tiems, kas mėgsta sodrų skonį ir aromatą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, apkepimui)
- Troškinimo puodas (Didelis, su dangčiu)
- Tarkavimo įrankis (Morkoms tarkuoti)
- Peilis (Svogūnams smulkinti)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Mėsa
- 500 g Kiaulienos mentė - Marinuota su džiovintomis petražolėmis, česnako milteliais, čili milteliais, šašlykų prieskoniais, druska ir pipirais
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 2 vnt Lauro lapai
- kelios vnt Pipiro grūdeliai
- 2 v.š. Pomidorų padažas - Naminis
- 2 v.š. Grietinė
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Ghee sviestas - Grikiams
- 200 g Rauginti agurkėliai - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Kiaulieną marinuoti su džiovintomis petražolėmis, česnako milteliais, čili milteliais, šašlykų prieskoniais, druska ir pipirais.
- Mėsą apvolioti miltuose ir apkepinti keptuvėje ant didesnės kaitros, kol apskrus.
- Į keptuvę su mėsa dėti tarkuotą morką ir smulkintą svogūną, kepti, kol daržovės suminkštės.
- Visą turinį perkelti į troškinimo puodą, užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų, pridėti lauro lapus ir pipiro grūdelius.
- Troškinti ant mažos ugnies apie pusvalandį, tada pridėti pomidorų padažo, grietinės ir trintų česnako kotų.
- Tęsti troškinimą dar 15 minučių, kol mėsa bus minkšta ir padažas tirštas.
- Patiekti su grikiais, virtais sultinyje, ir švelniai raugtais agurkėliais.
Pabaigai…
Galite pridėti daugiau daržovių pagal skonį, pvz., paprikų ar pomidorų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 90mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1200IUVitaminas C: 30mg