Kiaulienos mentės guliašas su grikiais

Kiaulienos mentės guliašas su grikiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis kiaulienos mentės guliašas yra puikus pasirinkimas šaltam vakarui. Marinuota kiauliena su įvairiais prieskoniais, troškinta su morkomis ir svogūnais, o patiekiama su grikiais virtais sultinyje. Grikiai praturtinti ghee sviestu ir švelniai raugtais agurkėliais. Puikus derinys tiems, kas mėgsta sodrų skonį ir aromatą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, apkepimui)
  • Troškinimo puodas (Didelis, su dangčiu)
  • Tarkavimo įrankis (Morkoms tarkuoti)
  • Peilis (Svogūnams smulkinti)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Mėsa

  • 500 g Kiaulienos mentė - Marinuota su džiovintomis petražolėmis, česnako milteliais, čili milteliais, šašlykų prieskoniais, druska ir pipirais
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • 2 vnt Lauro lapai
  • kelios vnt Pipiro grūdeliai
  • 2 v.š. Pomidorų padažas - Naminis
  • 2 v.š. Grietinė
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Ghee sviestas - Grikiams
  • 200 g Rauginti agurkėliai - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulieną marinuoti su džiovintomis petražolėmis, česnako milteliais, čili milteliais, šašlykų prieskoniais, druska ir pipirais.
  • Mėsą apvolioti miltuose ir apkepinti keptuvėje ant didesnės kaitros, kol apskrus.
  • Į keptuvę su mėsa dėti tarkuotą morką ir smulkintą svogūną, kepti, kol daržovės suminkštės.
  • Visą turinį perkelti į troškinimo puodą, užpilti verdančiu vandeniu, kad apsemtų, pridėti lauro lapus ir pipiro grūdelius.
  • Troškinti ant mažos ugnies apie pusvalandį, tada pridėti pomidorų padažo, grietinės ir trintų česnako kotų.
  • Tęsti troškinimą dar 15 minučių, kol mėsa bus minkšta ir padažas tirštas.
  • Patiekti su grikiais, virtais sultinyje, ir švelniai raugtais agurkėliais.

Pabaigai…

Galite pridėti daugiau daržovių pagal skonį, pvz., paprikų ar pomidorų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 90mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 1200IUVitaminas C: 30mg
Recepto raktažodžiai grikiai, Guliašas, Kiauliena, Troškinys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating