Kiaulienos nugarinė po kailiniais

Kiaulienos nugarinė po kailiniais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis patiekalas yra mėgstamas dėl savo paprastumo ir skonio derinio. Kiaulienos nugarinė po kailiniais su bulvių, svogūnų ir sūrio mišiniu yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Patiekalas pateikiamas kartu su šviežiomis salotomis iš svogūnų laiškų, agurkų, ridikėlių ir krapų, sumaišytų su grietine. Keptos bulvės prideda traškumo ir papildo bendrą skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 5 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Išklota kepimo popieriumi)
  • Folia (Uždengti kepsnius)
  • Peilis (Svogūnams ir pomidorams pjaustyti)
  • Tarka (Bulvėms tarkuoti)
  • Maišymo dubuo (Pomidorų ir sūrio mišiniui)

Ingredientai
  

Kiaulienos nugarinė

  • 4 vnt Kiaulienos nugarinės kepsniai - Maždaug 1 cm storio
  • pagal skonį Druska ir pipirai
  • 2 v. š. Majonezas - Sumaišytas su garstyčiomis
  • 3 vnt Bulvės - Tarkuotos per burokine tarka
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas pusžiedžiais
  • 2 vnt Pomidorai - Supjaustyti kubeliais
  • 100 g Fermentinis sūris - Tarkuotas

Salotos

  • pagal skonį Svogūnų laiškai, agurkas, ridikai, krapai - Sumaišyta su druska, pipirais ir grietine

Keptos bulvės

  • pagal poreikį Bulvės - Supjaustytos plonai ir pakeptos keptuvėje

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug 1 cm storio gabaliukais ir išmuškite. Papipirinkite ir padruskinkite.
  • Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Patepkite kiekvieną gabaliuką majonezo ir garstyčių mišiniu.
  • Ant kepsnių dėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, tarkuotas bulves. Uždengę folija, kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių 35 min.
  • Tuo metu pjaustykite pomidorus kubeliais, dėkite tarkuotą sūrį ir truputį majonezo. Viską gerai išmaišykite.
  • Kai bulvės minkštos, uždėkite ant jų sūrio ir pomidorų mišinį ir kepkite orkaitėje dar 10 min be folijos.
  • Salotas paruoškite sumaišydami svogūnų laiškus, agurką, ridikus ir krapus su druska, pipirais ir grietine.
  • Keptas bulves supjaustykite plonai ir pakepkite keptuvėje.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su prieskoniais ir sūrio rūšimi, kad pritaikytumėte patiekalą savo skoniui.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kiaulienos nugarinė, Receptai su nuotraukomis, Sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating