Kiaulienos nugarinė su gruzdintomis bulvėmis ir salotomis

Kiaulienos nugarinė su gruzdintomis bulvėmis ir salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Po lauko darbų su vyru išlėkėme į mišką pasidairyti. Radome daug rudųjų voveraičių, kurias panaudojome greitoms ir tobuloms pietums. Šį receptą sudaro kiaulienos nugarinė, kepta karšto oro gruzdintuvėje, gruzdintos bulvės ir puikios salotos su cukinija bei morkomis. Rudeninė voveraitė – puikus papildymas šiam patiekalui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Karšto oro gruzdintuvė (Naudojama mėsos ir bulvių kepimui)
  • Pjaustymo lentelė (Bulvėms ir mėsai pjaustyti)
  • Peilis (Ingredientams pjaustyti)
  • Dubuo (Salotų ingredientams maišyti)
  • Šaukštas (Salotų maišymui)

Ingredientai
  

Kiaulienos nugarinė

  • 600 g Kiaulienos nugarinė - Supjaustyta į 2 dalis
  • Prieskoniai - Pagal skonį
  • 1 šlakelis Alyvuogių aliejus

Gruzdintos bulvės

  • 500 g Bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
  • Prieskoniai - Pagal skonį
  • 1 šlakelis Alyvuogių aliejus

Salotos

  • 1 vnt Cukinija - Jauna, tarkuota
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkintas
  • 100 g Majonezas
  • 100 g Creme fraiche - Arba riebi grietinė
  • 1 šaukštas Marinuoti agurkai - Kapoti
  • 1 šaukštas Citrinos sultys
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Petražolės - Smulkintos
  • Svogūno laiškai - Smulkinti

Voveraitės

  • 200 g Voveraitės - Rudosios ir paprastosios, keptos svieste su čiobreliu, maltais pipirais ir druska

Gaminimo eiga
 

  • Bulves supjaustyti skiltelėmis, apibarstyti prieskoniais ir šiek tiek apšlakstyti aliejumi. Dėti į karšto oro gruzdintuvę ir kepti 180°C 20 min.
  • Kiaulienos nugarinę perpjauti į 2 dalis, apibarstyti prieskoniais ir šlakeliu aliejaus. Dėti į karšto oro gruzdintuvę ir kepti dar 20 min.
  • Salotoms morką ir cukiniją sutarkuoti, česnaką smulkiai supjaustyti. Padažui sumaišyti majonezą su creme fraiche, dėti marinuotus agurkus, citrinos sultis, druską ir pipirus. Salotas gardinti petražolėmis ir svogūno laiškais.
  • Voveraites apkepinti svieste su čiobreliu, maltais pipirais ir druska.

Pabaigai…

Patariama naudoti šviežias voveraites, kurios suteikia patiekalui ypatingą skonį. Šį receptą galima pritaikyti ir kitoms daržovėms bei grybams, jei voveraičių nėra.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Gruzdintos bulvės, Kiaulienos nugarinė, Receptai su nuotraukomis, Salotos, Voveraitės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating