Kiaulienos troškinys su bulvių koše ir raudonųjų kopūstų salotomis

Kiaulienos troškinys su bulvių koše ir raudonųjų kopūstų salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Po atostogų nusprendžiau pasigaminti šiltą ir jaukų kiaulienos troškinį. Šį kartą troškinys buvo pagardintas grietinėle ir patiektas su bulvių koše bei raudonųjų kopūstų salotomis, suteikiančiomis gaivos. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, su dangčiu, skirtas troškinimui.)
  • Bulvių trintuvė (Bulvėms sutrinti į košę.)
  • Keptuvė (Mėsai pakepinti prieš troškinimą.)
  • Pjaustymo lentelė (Daržovėms ir mėsai pjaustyti.)
  • Peilis (Aštrus, skirtas mėsai ir daržovėms pjaustyti.)

Ingredientai
  

  • 500 g Kiaulienos mėsa - Supjaustyta kubeliais.
  • 1 vnt Svogūnai - Smulkiai supjaustytas.
  • 2 vnt Morkos - Sutrintos arba smulkiai supjaustytos.
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai supjaustytas.
  • 200 ml Grietinėlė
  • 500 g Bulvės - Sutrintos į košę.
  • 1/4 galvos Raudonasis kopūstas - Smulkiai pjaustytas salotoms.
  • 2 šaukštai Aliejus - Kepimui.
  • Prieskoniai - Druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulieną supjaustyti kubeliais ir apkepinti keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol įgaus auksinę spalvą.
  • Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti, morkas sutarkuoti. Visas daržoves sudėti į puodą, kuriame bus troškinamas patiekalas.
  • Į puodą sudėti apkepintą kiaulieną, įpilti grietinėlės, pagardinti prieskoniais ir troškinti ant mažos ugnies apie 45 minutes.
  • Bulių košei bulves nulupti, supjaustyti ir virti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tada sutrinti į košę su trupučiu sviesto ir pieno.
  • Raudonąjį kopūstą smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su šiek tiek acto, druskos ir cukraus pagal skonį.
  • Troškinį patiekti su bulvių koše ir raudonųjų kopūstų salotomis.

Pabaigai…

Grietinėlę galima pakeisti grietine, jei norite tirštesnio ir sodresnio skonio. Raudonųjų kopūstų salotas galite papildyti obuoliais arba morkomis, kad suteiktumėte dar daugiau skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 70mgNatris: 600mgKalis: 900mgSkaidulos: 7gCukrus: 8gVitaminas A: 5000IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Kiaulienos troškinys, Raudonųjų kopūstų salotos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating