Kiaulienos troškinys su cukinija
Nedelsiant pereikite prie ingredientų sąrašo ir instrukcijų.
Ingredientai
- kiaulienos nugarinė: 400 gramų
- cukinija: 1/2 nedidelės
- svogūnai: 1 balto didelio
- morkos: 1 didelė
- šviežiai malti juodieji pipirai
- jūros druska
- čili pipiro milteliai
- citrininiai prieskoniai mėsai
- česnakass: žiupsnelis (trinto)
- grietinė: 1-2 valgomieji šaukštai
- šviežiai trinti pomidorai: 1 stiklinė
- alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
- daržovių sultinys: 1/2 stiklinės
- ryžiai: 150 gramų (virtų)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia mėsą švariai nuplaukime, nusausinkime ir apkepkime iš visų pusių keptuvėje be riebalų. Susmulkinkime nuplautas daržoves: česnaką, svogūną, cukiniją, sutarkuokime morką. Tada įberkime juos į keptuvę, prie mėsos. Įberkime prieskonių – pipirų, druskos, citrininių bei čili. Viską gerai išmaišykime.
- Po minučių kepimo ant mažos ugnies supilkime grietinę ir trintus pomidorus, šaukštą alyvuogių aliejaus, pagardinkime sultiniu. Viską gerai išmaišykime ir uždengus dangčiu troškinkime maždaug – minučių ant silpnos ugnies. Galiausiai išvirkime ryžius ir patiekime viską drauge. Ragaujam:)
Pabaigai…
Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.