Kiaulienos troškinys su daržovėmis ir grietine

Kiaulienos troškinys su daržovėmis ir grietine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Vaizdas gal ne koks, bet skonis… Jau trečią bliūdą deduos, negaliu sustot! Viskas labai elementaru ir paprasta. Kiaulienos kumpis supjaustytas gabalėliais, marinuotas su svogūnais, alyvuogių aliejaus truputį, druska, česnako granulės, pipirai juodi ir apelsininiai. Mėsą apkepiau truputį, įpyliau vandens, sudėjau daržoves ir ant mažos ugnies troškinau kokį 30 min. Tada įdėjau kubeliais pjaustyto rauginto agurko, 3 šaukštus grietinės (nes grietinėlės neturėjau), šaukštą pomidorų padažo ir saujelę miltų! Tobulai skanu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, storu dugnu)
  • Keptuvė (Mėsos apkepimui)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Šaukštas (Maišymui)

Ingredientai
  

  • 500 g Kiaulienos kumpis - Supjaustytas gabalėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
  • 2 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 1 vnt Morka - Per pusę išilgai ir griežinėliais
  • 200 g Moliūgas - Supjaustytas kubeliais
  • 1 vnt Raugintas agurkas - Supjaustytas kubeliais
  • 3 šaukštai Grietinė
  • 1 šaukštas Pomidorų padažas
  • Saujelė Miltai
  • Alyvuogių aliejus - Marinavimui
  • Druska - Pagal skonį
  • Česnako granulės - Pagal skonį
  • Juodieji pipirai - Pagal skonį
  • Apelsininiai pipirai - Pagal skonį
  • Vanduo - Troškinimui

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustykite kiaulienos kumpį gabalėliais ir marinuokite su svogūnais, alyvuogių aliejumi, druska, česnako granulėmis, juodaisiais ir apelsininiais pipirais.
  • Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite mėsą, kol ji taps auksinės spalvos.
  • Sudėkite mėsą į puodą, įpilkite vandens ir sudėkite supjaustytas daržoves (bulves, morkas, moliūgą).
  • Troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių.
  • Įdėkite kubeliais pjaustytą raugintą agurką, grietinę, pomidorų padažą ir miltus. Gerai išmaišykite ir troškinkite dar 5-10 minučių, kol skoniai susimaišys.

Pabaigai…

Troškinį galima pagardinti papildomais prieskoniais pagal skonį, pavyzdžiui, lauro lapais ar kuminu.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 400mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Grietinė, Kiaulienos troškinys, Rauginti agurkai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating