
Kiaulienos troškinys su makaronais ir vasariškos salotos
Šis receptas yra apie gardų kiaulienos sprandinės troškinį su makaronais ir vasariškomis salotomis. Troškinys paruoštas su morkomis, svogūnais, pomidorais ir prieskoniais, o vasariškos salotos yra šviežios ir traškios.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, kad tilptų visi ingredientai)
- Puodas (Makaronams virti)
- Peilis (Ingredientams smulkinti)
- Tarka (Morkoms tarkuoti)
Ingredientai
Kiaulienos troškinys
- 500 g Kiaulienos sprandinė - Supjaustyta kubeliais
- 1 vnt Morka - Tarkuota šiaudeliais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
- 2 vnt Pomidorai - Nulupti ir smulkinti
- 2 šaukštai Grietinė
- Prieskoniai - Pagal skonį
- 100 g Sūris - Tarkuotas, pabarstyti
- Krapai - Pabarstyti ant viršaus
Makaronai
- 300 g Makaronai - Pagal pasirinkimą
Vasariškos salotos
- 200 g Agurkai - Supjaustyti
- 150 g Ridikėliai - Supjaustyti griežinėliais
- 50 g Žalumynai - Smulkinti
- 2 šaukštai Grietinė - Padažui
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Kiaulienos sprandinę supjaustyti kubeliais ir apkepinti keptuvėje, kol apskrus.
- Pridėti tarkuotą morką ir smulkintą svogūną. Kepti, kol daržovės suminkštės.
- Pridėti nuluptus ir smulkintus pomidorus. Troškinti dar keletą minučių.
- Pridėti prieskonių ir grietinės, gerai išmaišyti.
- Ant viršaus sudėti makaronus, įpilti vandens, kad apsemtų iki pusės. Troškinti 10 minučių uždengus dangčiu.
- Prieš pabaigą pabarstyti tarkuotu sūriu ir smulkintais krapais.
- Vasariškoms salotoms supjaustyti agurkus, ridikėlius ir žalumynus. Sumaišyti su grietine, druska ir pipirais.
Pabaigai…
Šis troškinys ypač skanus su šviežiais vasaros pomidorais ir žalumynais. Jei norite, galite pridėti kitų mėgstamų daržovių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 700mgSkaidulos: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg