
Kiaulienos troškinys su vasaros salotom
Karšta ir ilgai prie puodų suktis nesinori. Tad lengvai ir greitai. Šis kiaulienos troškinys su vasaros salotom yra puikus pasirinkimas karštoms dienoms, kai norisi kažko skanaus ir greitai paruošiamo.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, geriausia su storu dugnu)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Pjaustymo lenta
- Peilis
- Šaukštas
Ingredientai
Troškinys
- 400 g Kiaulienos gabalėliai - Marinuoti su sweet chili ir žolelėmis
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti
- 3 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 200 g Pievagrybiai - Supjaustyti griežinėliais
- 100 ml Naminis sultinys
- 200 g Trinti pomidorai
- 50 g Sweet chili padažas
- 1 šaukštas Philadelphia sūris - Natūralus
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Vasaros salotos
- 1 vnt Salota - Smulkiai pjaustyta
- 50 g Rukola
- 1 vnt Agurkas - Supjaustytas griežinėliais
- 5 vnt Ridikėliai - Supjaustyti griežinėliais
- 50 g Svogūnų laiškai - Smulkinti
- 100 ml Grietinė
- 100 ml Kefyras
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
Patiekalas
- 6 vnt Bulvės - Virtos, su krapais ir kanapių druska
Gaminimo eiga
- Keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus iki auksinės spalvos.
- Į keptuvę sudėkite marinuotus kiaulienos gabalėlius ir apskrudinkite juos.
- Įdėkite pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol jie suminkštės.
- Įpilkite naminį sultinį, trintus pomidorus ir sweet chili padažą. Įdėkite Philadelphia sūrio, druskos ir pipirų pagal skonį.
- Troškinkite apie 7-10 minučių, kol viskas gerai sumaišys ir sutirštės.
- Sumaišykite salotos, rukolą, agurką, ridikėlius ir svogūnų laiškus. Užpilkite grietine ir kefyru, pagardinkite druska ir pipirais.
- Virtas bulves patiekite su krapais ir kanapių druska.
- Patiekite kiaulienos troškinį su vasaros salotom ir virtomis bulvėmis.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka vasaros pietums ar vakarienei. Galite naudoti ir kitus mėgstamus daržovių derinius salotoms.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg