
Kiaulių ausys želė su česnakais
Gera diena! Pusryčiams ir į darbą, labai skanu. Ne dažnai, bet išsiverdu. Kiaulių ausys, virti su soja, česnaku, lauro lapais, kvapniaisiais pipirais, druska ir cukrumi. Atvėsusias supjaustau ir užpilu sultiniu, truputį paslegi ir į šaldytuvą. Kiekviena šeimininkė turi savo metodą, bet verta išbandyti. Už 3 eurų niekur tiek nenupirksi, 100 kartų skaniau nei šlapenka.
Reikalingi Įrankiai
- Greitpuodis (Kiaulių ausims virti)
- Pjaustymo lentelė (Kiaulių ausims pjaustyti)
- Indelis (Supjaustytoms ausims sudėti)
Ingredientai
Pagrindinės sudedamosios dalys
- 3 vnt Kiaulių ausys - Išmirkytos ir išvalytos
- Soja
- 3 skiltelės Česnakai
- 2 vnt Lauro lapai
- 1 a.š. Kvapieji pipirai
- 1 a.š. Druska
- 1 a.š. Cukrus
- 1 l Vanduo arba sultinys
Gaminimo eiga
- Kiaulių ausis išmirkyti ir išvalyti.
- Virti greitpuodyje su soja, česnakais, lauro lapais, kvapniaisiais pipirais, druska, cukrumi ir vandeniu arba sultiniu apie 90 minučių.
- Atvėsusias ausis supjaustyti ir sudėti į indelį.
- Užpilti sultiniu, kuriame virė, truputį paslėgti ir laikyti šaldytuve.
Pabaigai…
Skanaukite su šviežiomis daržovėmis arba kaip užkandį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 700mgKalis: 300mgCukrus: 2gVitaminas C: 5mg