Kiaulių ausys želė su česnakais

Kiaulių ausys želė su česnakais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Gera diena! Pusryčiams ir į darbą, labai skanu. Ne dažnai, bet išsiverdu. Kiaulių ausys, virti su soja, česnaku, lauro lapais, kvapniaisiais pipirais, druska ir cukrumi. Atvėsusias supjaustau ir užpilu sultiniu, truputį paslegi ir į šaldytuvą. Kiekviena šeimininkė turi savo metodą, bet verta išbandyti. Už 3 eurų niekur tiek nenupirksi, 100 kartų skaniau nei šlapenka.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Greitpuodis (Kiaulių ausims virti)
  • Pjaustymo lentelė (Kiaulių ausims pjaustyti)
  • Indelis (Supjaustytoms ausims sudėti)

Ingredientai
  

Pagrindinės sudedamosios dalys

  • 3 vnt Kiaulių ausys - Išmirkytos ir išvalytos
  • Soja
  • 3 skiltelės Česnakai
  • 2 vnt Lauro lapai
  • 1 a.š. Kvapieji pipirai
  • 1 a.š. Druska
  • 1 a.š. Cukrus
  • 1 l Vanduo arba sultinys

Gaminimo eiga
 

  • Kiaulių ausis išmirkyti ir išvalyti.
  • Virti greitpuodyje su soja, česnakais, lauro lapais, kvapniaisiais pipirais, druska, cukrumi ir vandeniu arba sultiniu apie 90 minučių.
  • Atvėsusias ausis supjaustyti ir sudėti į indelį.
  • Užpilti sultiniu, kuriame virė, truputį paslėgti ir laikyti šaldytuve.

Pabaigai…

Skanaukite su šviežiomis daržovėmis arba kaip užkandį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 5gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 50mgNatris: 700mgKalis: 300mgCukrus: 2gVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Česnakai, Kiaulių ausys, Receptai su nuotraukomis, Želė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating