
Kiaulių virtos kojytės su žirniais
Šis receptas atskleidžia, kaip skaniai paruošti kiaulių kojytes su tradiciniais geltonaisiais žirniais. Nors žirnių kiekis buvo mažas, tai nesutrukdė patiekalui būti puikiu. Patiekalas idealiai tinka šaltam vakarui, kai norisi jaukaus ir šilto maisto. Jei turėsite progą, būtinai iškepkite kugelį, nes šie du patiekalai kartu sudaro tobulą porą.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Tinka virimui dideliais kiekiais vandens)
- Peilis (Kiaulių kojyčių paruošimui)
- Pjaustymo lenta (Skirta daržovių paruošimui)
- Samtis (Skirtas išimti prieskonius ir kiaulių kojytes iš sultinio)
Ingredientai
Kiaulių kojytės
- 2 vnt Kiaulių kojytės - Šviežios arba šaldytos, paruoštos virimui
- 1 vnt Svogūnas - Nuluptas
- 2 vnt Morkos - Nuluptos ir perpus perpjautos
- 2 lapai Lauro lapai
- 5 vnt Juodieji pipirai - Nesmulkinti
- 500 g Geltonieji žirniai - Išmirkyti per naktį
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Malti juodieji pipirai - Patiekimui
- Pagal skonį Šviežios petražolės - Kapotos, patiekimui
Gaminimo eiga
- Dideliame puode užvirkite vandens ir sudėkite į jį kiaulių kojytes, svogūną, morkas, lauro lapus ir juoduosius pipirus. Virkite ant vidutinės ugnies apie 2-3 valandas, kol mėsa bus minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulo.
- Tuo metu, kai kojytės verda, paruoškite geltonuosius žirnius. Mirkykite juos per naktį, o vėliau virkite pagal instrukcijas ant pakuotės, kol jie bus minkšti. Jei reikia, pridėkite druskos.
- Paruoštas kojytes išimkite iš puodo, apibarstykite druska ir pipirais. Patiekite kartu su virtus žirniais, apibarstytais kapotomis petražolėmis.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka šaltai žiemai ar rudenį, kai norisi šilto ir sotesnio maisto. Jei norite, galite į sultinį įdėti daugiau daržovių arba pridėti bulvių virimui.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 700mgKalis: 600mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg