Kiaušinių sūrio vyniotinis su vištienos faršu
Šis kiaušinių ir sūrio vyniotinis su vištienos faršu yra puikus patiekalas ypatingoms progoms. Jis jungia švelnaus sūrio ir pikantiško vištienos įdaro skonį, suteikdamas patiekalui ypatingą tekstūrą ir skonį. Tinka tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam skanavimui.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Išklota kepimo popieriumi)
- Dubuo (Tešlai ir įdarui sumaišyti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušinių plakimui)
- Peilis (Vyniotiniui supjaustyti)
Ingredientai
Tešla
- 300 g Sūris - Tarkuotas
- 5 vnt Kiaušiniai
- 2 v.š. Majonezas
- 2 v.š. Grietinė
- 1 v.š. Miltai
- Smulkinti krapai
- Žiupsnelis Druska
Įdaras
- 500 g Vištienos faršas
- 1-2 skiltelės Česnakas
- Prieskoniai
- 1 vnt Kiaušinis
- Pipirai
- Druska
Gaminimo eiga
- Plakite kiaušinius su majonezu ir grietine. Sudėkite tarkuotą sūrį, miltus, druską, pipirus ir smulkintus krapus. Išmaišykite.
- Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180°C temperatūroje apie 20 minučių.
- Leiskite tešlai atvėsti. Tepkite ją vištienos faršu, į kurį įmaišykite smulkintą česnaką, prieskonius, kiaušinį, druską ir pipirus.
- Susukite tešlą su įdaru į vyniotinį ir kepkite 180°C temperatūroje apie 40 minučių.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ir žolelėmis, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 5gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 300mgCukrus: 1gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg