![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/07/Kiviu-serbetas-Kiwi-Sorbet-500x500.jpg)
Kivių šerbetas
Vasarą populiarūs ne tik ledai, bet ir gaivusis šerbetas. Jei norisi atsigaivinti, atsivėsinti ir atgauti jėgas, neskubėkite į parduotuves ar ledų kioskelius. Puikų šerbetą galite paprastai pasigaminti ir namuose! Užtruksite vos kelias minutes!
Ingredientai
- 6 kiviai
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 1 šaukštelis medaus
- 30-40 g cukraus (pagal skonį)
- Šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės
Gaminimo eiga
- Nuluptus ir griežinėliais supjaustytus kivius užšaldyti.
- Medų bei citrinos žievelę supilti į trintuvą, užpilti citrinos sultimis, suberti cukrų, viską sutrinti.
- Kai kiviai užšals, juos suberti į trintuvę ir viską kartu sutrinti iki vientisos kreminės masės.
- Šerbetą galima patiekti iš karto arba palaikyti šaldytuve ir tada skanauti.
Pabaigai…
Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.