Klasikiniai cepelinai su šoninės padažu

Klasikiniai cepelinai su šoninės padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra klasikinis lietuviškas patiekalas – cepelinai, kuriuos pasigaminau su šoninės padažu. Iš virtų ir žalių bulvių bei šiek tiek krakmolo pavyko suformuoti šešis puikius cepelinus ir keletą pladukų. Virtuvėje išbandžiau įvairius triukus, įskaitant tarkuotų bulvių nuspaudimą, kad pašalinti perteklinį skystį. Virdami cepelinus apie 25 minutes, gavome gardų rezultatą. Skanu tiek šeimos vakarienei, tiek svečiams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Tarka (Naudota tarkuojant bulves.)
  • Dubuo (Bulvių masės laikymui ir nuspaudimui.)
  • Puodas (Virinimo metu naudojamas cepelinams virti.)
  • Mentelė (Naudota cepelinų formavimui.)

Ingredientai
  

Cepelinų tešla

  • 4 vnt Virtos bulvės
  • 6 vnt Žalios bulvės - Nuskustos ir sutarkuotos per morkinę tarką.
  • Sauja Krakmolas

Padažas

  • 100 g Šoninė - Supjaustyta mažais gabaliukais ir kepta iki traškumo.
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas ir keptas su šonine.
  • 200 ml Grietinė - Padažo pagrindas.
  • Pagal skonį Krapai - Pabarstyti ant viršaus.

Gaminimo eiga
 

  • Virtas bulves sutrinkite ir sumaišykite su tarkuotomis žaliomis bulvėmis. Įdėkite saują krakmolo ir gerai išmaišykite.
  • Formuokite cepelinus iš paruoštos masės. Virkite verdančiame pasūdytame vandenyje apie 25 minutes.
  • Šoninės padažui, keptuvėje pakepkite smulkiai pjaustytą šoninę iki traškumo. Įdėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
  • Į keptuvę supilkite grietinę ir kaitinkite dar kelias minutes, kad susijungtų skoniai.
  • Paruoštus cepelinus apliekite šoninės padažu ir pabarstykite krapais prieš patiekdami.

Pabaigai…

Jeigu norite minkštesnių cepelinų, naudokite daugiau virtų bulvių ir mažiau žalių. Cepelinus galite užšaldyti ir virti vėliau, tačiau nepamirškite, kad virimo laikas gali šiek tiek pailgėti.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 60mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Cepelinai, Lietuviška virtuvė, Šoninė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating