
Klasikiniai kotletai su grikiais ir agurkais
Šis paprastas ir skanus patiekalas primena naminius pietus, kuriuos mėgaujamės nuo vaikystės. Kotletai, pagaminti su rūpestingumu ir meile, puikiai dera su šiltais grikiais ir sultingais marinuotais agurkais. Tai patiekalas, kuris suteikia jaukumo ir džiugina kiekvieną kąsnį.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Kotletams kepti)
- Puodas (Grikiams virti)
- Peilis (Agurkams pjaustyti)
Ingredientai
Kotletai
- 300 g Malta mėsa
- 1 vnt Kiaušinis
- 1 vnt Svogūnas - Kapotas
- 2 šaukštai Džiūvėsėliai
- žiupsnelis Druska
- žiupsnelis Pipirai
- 50 ml Aliejus - Kepimui
Grikiai
- 150 g Grikiai
- 300 ml Vanduo - Grikiams virti
Papildomai
- 4 vnt Marinuoti agurkai - Papuošimui ir skoniui
Gaminimo eiga
- Sumaišykite maltą mėsą su kapotu svogūnu, kiaušiniu, džiūvėsėliais, druska ir pipirais. Gerai išminkykite ir formuokite kotletus.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite kotletus ant vidutinės ugnies, kol jie taps gražiai auksiniai ir iškepti viduje.
- Užvirkite vandenį puode, įberkite grikius ir virkite apie 15-20 minučių, kol jie taps minkšti.
- Patiekite kotletus su grikiais ir marinuotais agurkais šalia. Skanaus!
Pabaigai…
Jei norite šiek tiek daugiau skonio, galite įdėti į maltą mėsą kapotų česnakų arba šaukštelį garstyčių.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 450mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg