Klasikiniai kotletai su grikiais ir agurkais

Klasikiniai kotletai su grikiais ir agurkais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis paprastas ir skanus patiekalas primena naminius pietus, kuriuos mėgaujamės nuo vaikystės. Kotletai, pagaminti su rūpestingumu ir meile, puikiai dera su šiltais grikiais ir sultingais marinuotais agurkais. Tai patiekalas, kuris suteikia jaukumo ir džiugina kiekvieną kąsnį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Kotletams kepti)
  • Puodas (Grikiams virti)
  • Peilis (Agurkams pjaustyti)

Ingredientai
  

Kotletai

  • 300 g Malta mėsa
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 1 vnt Svogūnas - Kapotas
  • 2 šaukštai Džiūvėsėliai
  • žiupsnelis Druska
  • žiupsnelis Pipirai
  • 50 ml Aliejus - Kepimui

Grikiai

  • 150 g Grikiai
  • 300 ml Vanduo - Grikiams virti

Papildomai

  • 4 vnt Marinuoti agurkai - Papuošimui ir skoniui

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite maltą mėsą su kapotu svogūnu, kiaušiniu, džiūvėsėliais, druska ir pipirais. Gerai išminkykite ir formuokite kotletus.
  • Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite kotletus ant vidutinės ugnies, kol jie taps gražiai auksiniai ir iškepti viduje.
  • Užvirkite vandenį puode, įberkite grikius ir virkite apie 15-20 minučių, kol jie taps minkšti.
  • Patiekite kotletus su grikiais ir marinuotais agurkais šalia. Skanaus!

Pabaigai…

Jei norite šiek tiek daugiau skonio, galite įdėti į maltą mėsą kapotų česnakų arba šaukštelį garstyčių.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 450mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai grikiai, Kotletai, Marinuoti agurkai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating