
Klasikinis Jautienos Guliašas
Šis jautienos guliašas yra puikus žiemos patiekalas, kurį verta gaminti, kai norisi kažko šilto ir sotaus. Šį receptą sudaro paprasti ingredientai ir ilgas troškinimas, kuris padaro jautieną minkštą ir sultingą. Patiekiamas su bulvių koše ir marinuotais agurkais, tai tikra paguoda šaltuoju metų laiku.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Didelis, troškinimui tinkamas puodas)
- Keptuvė (Svogūnams ir jautienai apkepinti)
- Medinė mentelė (Minkštam maišymui)
- Bulvių grūstuvė (Bulvių košei paruošti)
Ingredientai
- 800 g Jautienos - Supjaustyta mažais gabalėliais
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas smulkiai
- 3 v.š. Pomidorų padažas
- 1,5 v.š. Miltai
- Sviestas ir aliejus - Keptuvėms patepti
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Lauro lapai - Keli gabaliukai
- Vanduo - Troškinimui, pagal poreikį
Gaminimo eiga
- Ant sviesto ir šiek tiek aliejaus pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinės spalvos.
- Į keptuvę sudėkite jautienos gabalėlius ir kepkite, kol jie bus gražiai apskrudę.
- Į puodą supilkite vandens tiek, kad apsemtų jautieną. Įmaišykite pomidorų padažą ir miltus. Pagardinkite druska, pipirais ir lauro lapais.
- Palikite troškintis ant lėtos ugnies apie 2 valandas, kol jautiena taps minkšta ir sultinga.
- Patiekite su bulvių koše ir marinuotais agurkais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti pridedant įvairių prieskonių arba įmaišant į guliašą morkų ar paprikų.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 4gCukrus: 8gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 12mg