Klasikinis Jautienos Guliašas

Klasikinis Jautienos Guliašas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis jautienos guliašas yra puikus žiemos patiekalas, kurį verta gaminti, kai norisi kažko šilto ir sotaus. Šį receptą sudaro paprasti ingredientai ir ilgas troškinimas, kuris padaro jautieną minkštą ir sultingą. Patiekiamas su bulvių koše ir marinuotais agurkais, tai tikra paguoda šaltuoju metų laiku.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 2 hours
Iš viso 2 hours 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 550 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Didelis, troškinimui tinkamas puodas)
  • Keptuvė (Svogūnams ir jautienai apkepinti)
  • Medinė mentelė (Minkštam maišymui)
  • Bulvių grūstuvė (Bulvių košei paruošti)

Ingredientai
  

  • 800 g Jautienos - Supjaustyta mažais gabalėliais
  • 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas smulkiai
  • 3 v.š. Pomidorų padažas
  • 1,5 v.š. Miltai
  • Sviestas ir aliejus - Keptuvėms patepti
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Lauro lapai - Keli gabaliukai
  • Vanduo - Troškinimui, pagal poreikį

Gaminimo eiga
 

  • Ant sviesto ir šiek tiek aliejaus pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinės spalvos.
  • Į keptuvę sudėkite jautienos gabalėlius ir kepkite, kol jie bus gražiai apskrudę.
  • Į puodą supilkite vandens tiek, kad apsemtų jautieną. Įmaišykite pomidorų padažą ir miltus. Pagardinkite druska, pipirais ir lauro lapais.
  • Palikite troškintis ant lėtos ugnies apie 2 valandas, kol jautiena taps minkšta ir sultinga.
  • Patiekite su bulvių koše ir marinuotais agurkais.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti pridedant įvairių prieskonių arba įmaišant į guliašą morkų ar paprikų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 4gCukrus: 8gVitaminas A: 600IUVitaminas C: 12mg
Recepto raktažodžiai Guliašas, Jautiena, Troškinys, Žiemos patiekalas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating